TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkés-narancsos saláta
Csirkés-narancsos saláta
Recept Csirkés-narancsos saláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csirkés-narancsos salátát akkor készítem el, amikor egy kicsit erősebb, változatosabb ízeket kívánok meg. Azért is szeretem, mert a husit mindig más és más fűszerkeverékkel ízesíthetem. A salátához a boltban mindig más zöldet veszek. Én nagyon szeretem a madársaláta és rukkola keverékét, de bármilyen zöld megteszi. Mindig teszek rá citrom- vagy narancslét, ettől a levelek tovább frissek maradnak. Ropogós bagettel tálalom, és a család mindig nagy örömmel fogadja. Néha egy kisebb fej lilahagymát is beleteszek a salátába, de ez ízlés dolga.

Alexa96    ·   26.2.2017

Csirkés-narancsos saláta

A csirkés-narancsos salátát akkor készítem el, amikor egy kicsit erősebb, változatosabb ízeket kívánok meg. Azért is szeretem, mert a husit mindig más és más fűszerkeverékkel ízesíthetem. A salátához a boltban mindig más zöldet veszek. Én nagyon szeretem a madársaláta és rukkola keverékét, de bármilyen zöld megteszi. Mindig teszek rá citrom- vagy narancslét, ettől a levelek tovább frissek maradnak. Ropogós bagettel tálalom, és a család mindig nagy örömmel fogadja. Néha egy kisebb fej lilahagymát is beleteszek a salátába, de ez ízlés dolga.

Alapanyagok

Csirkehúshoz:

200 g
csirkemell
1 kv. kanál
szójaszósz
1 kv. kanál
worcestershire szósz
2 kv. kanál
grill fűszerkeverék
2 ev. kanál
olívaolaj
2 ev. kanál
narancslé
2 kv. kanál
kukoricakeményítő

Salátához és öntethez:

150 g
salátakeverék (zöld levelek: rukkola, jégsaláta, madársaláta…)
1-2 gerezd
narancs
1 ev. kanál
virágméz
2 ev. kanál
narancs- vagy citromlé
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
2 ev. kanál
olívaolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst nagyobb kockára szeleteljük, egy tálban a szószok és fűszerek elkeverésével elkészítjük a húspácot, majd legalább egy órára ebbe a pácba tesszük a csirkemellet.
  2. Egy kevés olajon megpirítjuk a csirkemellet, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
  3. A salátaöntethez a hozzávalókat elkeverjük, majd beletesszük a salátaleveleket..
  4. Egy tányérra rátesszük a salátaleveleket, erre kerül a pirított húst, végül narancsgerezddel (akár kisebbre vágva) díszítjük.
  5. Friss, ropogós bagettel fogyasztjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása