Csirkés-narancsos saláta

Recept Csirkés-narancsos saláta
KÜLDÖTT KÉPEK

A csirkés-narancsos salátát akkor készítem el, amikor egy kicsit erősebb, változatosabb ízeket kívánok meg. Azért is szeretem, mert a husit mindig más és más fűszerkeverékkel ízesíthetem. A salátához a boltban mindig más zöldet veszek. Én nagyon szeretem a madársaláta és rukkola keverékét, de bármilyen zöld megteszi. Mindig teszek rá citrom- vagy narancslét, ettől a levelek tovább frissek maradnak. Ropogós bagettel tálalom, és a család mindig nagy örömmel fogadja. Néha egy kisebb fej lilahagymát is beleteszek a salátába, de ez ízlés dolga.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Csirkehúshoz:

200 gcsirkemell
1 kv. kanálszójaszósz
1 kv. kanálworcestershire szósz
2 kv. kanálgrill fűszerkeverék
2 ev. kanálolívaolaj
2 ev. kanálnarancslé
2 kv. kanálkukoricakeményítő

Salátához és öntethez:

150 gsalátakeverék (zöld levelek: rukkola, jégsaláta, madársaláta…)
1-2 gerezdnarancs
1 ev. kanálvirágméz
2 ev. kanálnarancs- vagy citromlé
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
2 ev. kanálolívaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst nagyobb kockára szeleteljük, egy tálban a szószok és fűszerek elkeverésével elkészítjük a húspácot, majd legalább egy órára ebbe a pácba tesszük a csirkemellet.
  2. Egy kevés olajon megpirítjuk a csirkemellet, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
  3. A salátaöntethez a hozzávalókat elkeverjük, majd beletesszük a salátaleveleket..
  4. Egy tányérra rátesszük a salátaleveleket, erre kerül a pirított húst, végül narancsgerezddel (akár kisebbre vágva) díszítjük.
  5. Friss, ropogós bagettel fogyasztjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás