Csirkés-narancsos saláta

Hozzáadta: Alexa96, 26.2.2017
Kategória: Főételek, Saláták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
A csirkés-narancsos salátát akkor készítem el, amikor egy kicsit erősebb, változatosabb ízeket kívánok meg. Azért is szeretem, mert a husit mindig más és más fűszerkeverékkel ízesíthetem. A salátához a boltban mindig más zöldet veszek. Én nagyon szeretem a madársaláta és rukkola keverékét, de bármilyen zöld megteszi. Mindig teszek rá citrom- vagy narancslét, ettől a levelek tovább frissek maradnak. Ropogós bagettel tálalom, és a család mindig nagy örömmel fogadja. Néha egy kisebb fej lilahagymát is beleteszek a salátába, de ez ízlés dolga.
Hozzáadta: Alexa96, 26.2.2017
Kategória: Főételek, Saláták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
ALAPANYAGOK
Csirkehúshoz:
Salátához és öntethez:
- A húst nagyobb kockára szeleteljük, egy tálban a szószok és fűszerek elkeverésével elkészítjük a húspácot, majd legalább egy órára ebbe a pácba tesszük a csirkemellet.
- Egy kevés olajon megpirítjuk a csirkemellet, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
- A salátaöntethez a hozzávalókat elkeverjük, majd beletesszük a salátaleveleket..
- Egy tányérra rátesszük a salátaleveleket, erre kerül a pirított húst, végül narancsgerezddel (akár kisebbre vágva) díszítjük.
- Friss, ropogós bagettel fogyasztjuk.
Blogom: Vaření s Tomem