Csirkés-sajtos burgonyakosár

Köret vagy főétel? A Csirkés-sajtos burgonyakosár mindkét verzióban megállja a helyét. A kosárka maga nem más, mint kis lyukú reszelőn lereszelt burgonya, amit megtöltünk a puhára főtt és kedvünk szerint ízesített apróra vágott csirkemell kockákkal. Sütőbe tesszük, megsütjük, majd újhagymás reszelt sajttal megszórjuk. Vissza a sütőbe, a sajt szépen ráolvad a kosárkákra, és már el is készült a remekmű. Finom, laktató, ráadásul az elkészítése is egyszerű. Én salátával fogyasztom, férjem és gyerekeim önmagában, néha egy kis szósszal a tetejét meglocsolva.

Hozzáadta:, 16.3.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirkés-sajtos burgonyakosár

Hozzávalók

700 gcsirkemell
100 mlvíz
8 dbburgonya
100-200 greszelni való sajt
200 gmajonéz
3 gerezdfokhagyma
újhagyma díszítéshez
csipet só

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd kis kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük a vizet és megvárjuk, míg felforr. Hozzáadjuk a majonézt és addig keverjük, amíg a majonéz teljesen fel nem oldódik a vízben. Beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott vagy vékonyra szeletelt fokhagymát.
  3. A csirkehúst 20 percig pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. Egy muffin sütőformát olajjal kikenünk, az aljára rakjuk a reszelt burgonyát. A tetejére tesszük a leszűrt csirkemellet, majd 240 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. A sajtot lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk és alaposan elkeverjük a sajttal.
  6. A krumplis kosárka tetejét megszórjuk a hagymás sajttal, majd további 5-10 percig sütjük.

Forrás: Vkusnodoma