TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Csirkés-sajtos burgonyakosár
Csirkés-sajtos burgonyakosár
Recept Csirkés-sajtos burgonyakosár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   16.3.2017

Csirkés-sajtos burgonyakosár

Köret vagy főétel? A Csirkés-sajtos burgonyakosár mindkét verzióban megállja a helyét. A kosárka maga nem más, mint kis lyukú reszelőn lereszelt burgonya, amit megtöltünk a puhára főtt és kedvünk szerint ízesített apróra vágott csirkemell kockákkal. Sütőbe tesszük, megsütjük, majd újhagymás reszelt sajttal megszórjuk. Vissza a sütőbe, a sajt szépen ráolvad a kosárkákra, és már el is készült a remekmű. Finom, laktató, ráadásul az elkészítése is egyszerű. Én salátával fogyasztom, férjem és gyerekeim önmagában, néha egy kis szósszal a tetejét meglocsolva.

Alapanyagok
700 g
csirkemell
100 ml
víz
8 db
burgonya
100-200 g
reszelni való sajt
200 g
majonéz
3 gerezd
fokhagyma
újhagyma díszítéshez
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd kis kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük a vizet és megvárjuk, míg felforr. Hozzáadjuk a majonézt és addig keverjük, amíg a majonéz teljesen fel nem oldódik a vízben. Beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott vagy vékonyra szeletelt fokhagymát.
  3. A csirkehúst 20 percig pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. Egy muffin sütőformát olajjal kikenünk, az aljára rakjuk a reszelt burgonyát. A tetejére tesszük a leszűrt csirkemellet, majd 240 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. A sajtot lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk és alaposan elkeverjük a sajttal.
  6. A krumplis kosárka tetejét megszórjuk a hagymás sajttal, majd további 5-10 percig sütjük.

Forrás: Vkusnodoma

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása