Csirkés-sajtos tészta

A csirkemellet sokan nem szeretik, mert elmondásuk szerint nagyon száraz és nem szaftos. Nem vitatkozom, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom étel varázsolható belőle. Például ez a csirkés-sajtos tészta. A pirított csirkét csak el kell keverni a finomságokkal (hogy karakteresebb legyen kéksajtot használtam), a főtt tésztával, és kész is. Szerző: Daimbambulka

Hozzáadta:, 10.8.2020
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csirkés-sajtos tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 ev. kanálolaj
300 gcsirkehús
120 gkékpenészes sajt
200 mlhabtejszín
125 mlvíz
aprított petrezselyemzöld
őrölt fektebors
főtt tészta

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk és borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sajt elég sós és intenzív lehet.
  2. Serpenyőben, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, 5-10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és belemorzsoljuk a sajtot. Addig kevergetjük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
  5. Utolsó lépésben hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  6. A tésztát puhára főzzük, elkeverjük a csirkés mártással, majd tálaljuk.