Csirkés-sajtos tészta

Hozzáadta: TopPetra, 10.8.2020
Kategória: Tésztaételek, Csirkehús, Húsételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A csirkemellet sokan nem szeretik, mert elmondásuk szerint nagyon száraz és nem szaftos. Nem vitatkozom, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom étel varázsolható belőle. Például ez a csirkés-sajtos tészta. A pirított csirkét csak el kell keverni a finomságokkal (hogy karakteresebb legyen kéksajtot használtam), a főtt tésztával, és kész is. Szerző: Daimbambulka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.8.2020
Kategória: Tésztaételek, Csirkehús, Húsételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
3 ev. kanálolaj
300 gcsirkehús
120 gkékpenészes sajt
200 mlhabtejszín
125 mlvíz
só
aprított petrezselyemzöld
őrölt fektebors
főtt tészta
- A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk és borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sajt elég sós és intenzív lehet.
- Serpenyőben, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
- Felöntjük a vízzel vagy alaplével, 5-10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt és belemorzsoljuk a sajtot. Addig kevergetjük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
- Utolsó lépésben hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
- A tésztát puhára főzzük, elkeverjük a csirkés mártással, majd tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou z nivy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nudeln mit Hähnchen und Blauschimmelkäse-Soße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS