Csirkés tésztasaláta pikáns szósszal

A csirkés tésztasaláta pikáns szósszal kiváló választás ebédnek, vacsorának, vagy akár uzsonnának is. Mivel hidegen és melegen is fogyasztható, így akár előre is elkészíthető, és mivel ezzel a kiváló szósszal tálaljuk, a csirkemell se lesz száraz. Én a tésztát puhára főzöm, de akad olyan ismerősöm, aki a tésztát al dente állagúra főzi, és úgy tálalja. A csirkét zöldfűszerekkel ízesítettem, de az egészben az a legjobb, hogy saját kedvünk és ízlésvilágunk szerint készíthetjük el. A család férfi tagjai imádják a csípős ételeket, ezért a szószba jóval több chiliszószt rakok, a husit pedig pikáns fűszerekkel együtt pácolom.

Hozzáadta:, 17.1.2017
Kategória: Főételek, Saláták, Tészták
Recept Csirkés tésztasaláta pikáns szósszal

Hozzávalók

Tésztasalátához:
250 gízlés szerinti tészta
2 dbcsirkemell (kb. 300 g)
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálszárított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, Provence-i fűszerkeverék…)
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
1 dbBonduelle Mexico konzerv (280 g)
Pikáns öntethez:
150 gtejföl
2 ev. kanálolívaolaj
1 ev. kanálmajonéz
1 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy zúzva
csipet só
2 ev. kanálédes chiliszósz

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk és egy lefedhető tálba tesszük. Megszórjuk a zöldfűszerrel vagy fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, alaposan elkeverjük, a tálat lefedjük és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután egy wokban magas fokozaton kevés olajat hevítünk, majd hirtelen megpirítjuk benne a csirkemell kockákat (5 percig). Ha kell, a csirkemellet még a sütés elején sózhatjuk.
  2. 5 perc után a lángot kisebb fokozatra vesszük és még további 10 percig sütjük a húst. A tésztát a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük, leszűrjük. A tésztát és a lecsepegtetett zöldségkonzervet hozzáadjuk a húshoz és elkeverjük.
  3. A salátát a pikáns szósszal tálaljuk, melegen és hidegen is isten finom.
  4. Ha hidegen tálaljuk, akkor a tésztasalátát lehűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: www.varenistomem.cz