TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel
Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel
Recept Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.12.2016

Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Én a csirkesalátát szinte minden módon nagyon szeretem, most valahogy mégis a klasszikus ízeket kívántam meg. Ez a csirkesaláta mézes-mustáros öntettel. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csupán egy kis sült fűszeres csirke, tetszés szerinti zöldség (én babot, paradicsomot és kukoricát használtam, de zöld levelekkel is isteni), és az elengedhetetlen mézes-mustáros öntet. Ha valaki erősen szereti, egy kis chili pehellyel is feldobhatja a mártást.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
csirkemell
1 db
kukoricakonzerv
1 db
babkonzerv
2 db
paradicsom
1 db
vöröshagyma
1 db
paprika (zöld)
bors
szárnyas fűszerkeverék
petrezselyemzöld
zöldbors
olaj

Öntet:

60 ml
növényi vagy olívaolaj
3 ev. kanál
ecet (8%)
3 ev. kanál
mustár
2 ev. kanál
méz
2 gerezd
fokhagyma
1/2 kv. kanál
kakukkfű
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldborsot (morzsolt vagy őrölt), a fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk (feketebors). Alaposan elkeverjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kukoricát és a babot leszűrjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet.
  3. Az öntethez a fokhagymát apróra vágjuk (vagy fokhagymazúzót használunk), hozzáadjuk a mézet és a mustárt, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, kakukkfüvet és az ecetet, majd 30 percig pihentetjük.
  4. A csirkemellet egy serpenyőben aranyszínűre sütjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a zöldségekhez, leöntjük az öntettel, majd elkeverjük. Jó étvágyat!

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása