Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Én a csirkesalátát szinte minden módon nagyon szeretem, most valahogy mégis a klasszikus ízeket kívántam meg. Ez a csirkesaláta mézes-mustáros öntettel. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csupán egy kis sült fűszeres csirke, tetszés szerinti zöldség (én babot, paradicsomot és kukoricát használtam, de zöld levelekkel is isteni), és az elengedhetetlen mézes-mustáros öntet. Ha valaki erősen szereti, egy kis chili pehellyel is feldobhatja a mártást.

Hozzáadta:, 22.12.2016
Kategória: Saláták
Csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbcsirkemell
1 dbkukoricakonzerv
1 dbbabkonzerv
2 dbparadicsom
1 dbvöröshagyma
1 dbpaprika (zöld)
bors
szárnyas fűszerkeverék
petrezselyemzöld
zöldbors
olaj
Öntet:
60 mlnövényi vagy olívaolaj
3 ev. kanálecet (8%)
3 ev. kanálmustár
2 ev. kanálméz
2 gerezdfokhagyma
1/2 kv. kanálkakukkfű

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldborsot (morzsolt vagy őrölt), a fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk (feketebors). Alaposan elkeverjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kukoricát és a babot leszűrjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet.
  3. Az öntethez a fokhagymát apróra vágjuk (vagy fokhagymazúzót használunk), hozzáadjuk a mézet és a mustárt, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, kakukkfüvet és az ecetet, majd 30 percig pihentetjük.
  4. A csirkemellet egy serpenyőben aranyszínűre sütjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a zöldségekhez, leöntjük az öntettel, majd elkeverjük. Jó étvágyat!