TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirketallérok sajtos tésztában
Csirketallérok sajtos tésztában
Recept Csirketallérok sajtos tésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   22.9.2017

Csirketallérok sajtos tésztában

A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkehús (elsősorban mell, de filézett comb is lehet, bőr nélkül)
200 g
reszelni való sajt
2 db
újhagyma
2 db
tojás
2 ev. kanál
majonéz
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
só, bors
őrölt pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (pici kockákra).
  2. A húst elkeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a tojást, a keményítőt, a majonézt, sózzuk és borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
  3. Jó alaposan elkeverjük és 30 percig pihentetjük.
  4. A húsos keverékből evőkanálnyi adagokat veszünk ki, majd egy serpenyőben (olajon) megsütjük, közben a kanállal kilapítjuk.
  5. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk.

Megjegyzés: vigyázzunk, hogy a húsos massza ne legyen túl híg, ha szükséges, akkor keményítővel javíthatunk az állagán

 

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása