Csirketallérok sajtos tésztában

A csirketallérok sajtos tésztában fő fogásnak és köretnek is tökéletesek! Titka a jó apróra vágott csirkemell, amit tojással, majonézzel, reszelt sajttal és fűszerekkel ízesítünk. A kapott masszából kis falatkákat – lepénykéket vagy tallérokat formázunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ha fő fogás, akkor köretnek főtt burgonyával és paradicsomos salátával kínálom, köretként pedig szinte bármihez illik.

Hozzáadta:, 22.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirketallérok sajtos tésztában

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gcsirkehús (elsősorban mell, de filézett comb is lehet, bőr nélkül)
200 greszelni való sajt
2 dbújhagyma
2 dbtojás
2 ev. kanálmajonéz
2 ev. kanálkukoricakeményítő
só, bors
őrölt pirospaprika

Elkészítés menete

  1. A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (pici kockákra).
  2. A húst elkeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a tojást, a keményítőt, a majonézt, sózzuk és borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk.
  3. Jó alaposan elkeverjük és 30 percig pihentetjük.
  4. A húsos keverékből evőkanálnyi adagokat veszünk ki, majd egy serpenyőben (olajon) megsütjük, közben a kanállal kilapítjuk.
  5. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk.

Megjegyzés: vigyázzunk, hogy a húsos massza ne legyen túl híg, ha szükséges, akkor keményítővel javíthatunk az állagán

 

Szerző: Naďa I. (Rebeka)