Csirketócsni

Hozzáadta: Alexa96, 24.7.2017
Kategória: Főételek, Vacsora, Tócsnik, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A csirkemell több ezer elkészítési módja közül az egyik személyes kedvencem a ropogós és aranybarna csirketócsn. A csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és alátával nagyon laktató.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
csirkemell
vöröshagyma
só, bors
tojás
majonéz
liszt
olaj
- A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis mindenki akkora adagot készít, amekkorát szeretne. Általában egy csirkemellre fél hagymát, egy tojást, egy evőkanál majonézt és egy evőkanál lisztet lehet számolni.
- A csirkemellet apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk. Alaposan elkeverjük, és akár egy éjszakán át pihentetjük.
- A tojást a majonézzel és liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz és eldolgozzuk. A masszából kanállal kis adagokat veszünk ki, amit forró olajon minden oldalról megsütünk.
- Salátával, burgonyapürével tálalhatjuk.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS