Sajtos csirketócsni
A csirkét minden formában imádjuk, és számos szósszal, páccal, panírral készítettem már. A sült csirke, combok, csirkemell örök klasszikus és elengedhetetlen része a konyhámnak, de most valami újat, kicsit mást szerettem volna. Aztán jött a sajtos csirketócsni ötlete, és megcsináltam. Valami fantasztikus lett! A csirkét szándékosan nem daráltam, de igyekeztem minél apróbbra vágni, majd összekevertem a többi hozzávalóval. Főtt burgonyával és salátával tálaltam. Először, de nem utoljára készítettem.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gcsirkehús (mell vagy csont és bőr nélküli comb)
220 greszelt eidami sajt
3 evőkanálétkezési keményítő
2 evőkanálmajonéz
2 szálújhagyma
2 dbtojás
1 csipetédes pirospaprika
só, bors
olaj a sütéshez
- Első lépésként a csirkét gondosan felvágjuk minél kisebb darabokra.
- A húst összekeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk a felvágott újhagymát, tojást, keményítőt, majonézt, sót és fűszereket, a keveréket alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
- A masszából evőkanállal adagokat veszünk ki, forró olajba tesszük őket, majd a kanál aljával szétlapítjuk, lassan, mindkét oldalról aranybarnára sütjük.
- Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel, a pogácsákat melegen tálaljuk, akár főtt burgonyával is lehet.
A receptért köszönet illeti a kitűnő szakácsot - Naďa Indruchovát
Forrás: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS