Sajtos csirketócsni

Recept Sajtos csirketócsni

Hozzáadta: Viki78, 10.5.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A csirkét minden formában imádjuk, és számos szósszal, páccal, panírral készítettem már. A sült csirke, combok, csirkemell örök klasszikus és elengedhetetlen része a konyhámnak, de most valami újat, kicsit mást szerettem volna. Aztán jött a sajtos csirketócsni ötlete, és megcsináltam. Valami fantasztikus lett! A csirkét szándékosan nem daráltam, de igyekeztem minél apróbbra vágni, majd összekevertem a többi hozzávalóval. Főtt burgonyával és salátával tálaltam. Először, de nem utoljára készítettem.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 10.5.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gcsirkehús (mell vagy csont és bőr nélküli comb)
220 greszelt eidami sajt
3 evőkanálétkezési keményítő
2 evőkanálmajonéz
2 szálújhagyma
2 dbtojás
1 csipetédes pirospaprika
só, bors
olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Első lépésként a csirkét gondosan felvágjuk minél kisebb darabokra.
  2. A húst összekeverjük a reszelt sajttal, hozzáadjuk a felvágott újhagymát, tojást, keményítőt, majonézt, sót és fűszereket, a keveréket alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A masszából evőkanállal adagokat veszünk ki, forró olajba tesszük őket, majd a kanál aljával szétlapítjuk, lassan, mindkét oldalról aranybarnára sütjük.
  4. Miután megsült, a felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel, a pogácsákat melegen tálaljuk, akár főtt burgonyával is lehet.

A receptért köszönet illeti a kitűnő szakácsot - Naďa Indruchovát

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás