TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska
Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska
Recept Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csirkével és sajttal töltött szalonnás táska csupán a véletlennek köszönhető, hogy megszületett a konyhámban. Az egyik este kinyitottam a hűtőt, megtaláltam a csirkét, valahol hátul pedig a szalonnát és a sajtot. Egy kicsit utánanéztem a lehetőségeknek és elkészült a fogás. A hús finom, puha és szaftos lett, nem száradt ki, belül pedig a finom és nyúlós sajt tette tökéletessé. Burgonyapürével tálaltam, amit egy kis tejszínnel lágyítottam. Igazi csemege, aktató ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Viki78    ·   17.5.2017

Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska

A csirkével és sajttal töltött szalonnás táska csupán a véletlennek köszönhető, hogy megszületett a konyhámban. Az egyik este kinyitottam a hűtőt, megtaláltam a csirkét, valahol hátul pedig a szalonnát és a sajtot. Egy kicsit utánanéztem a lehetőségeknek és elkészült a fogás. A hús finom, puha és szaftos lett, nem száradt ki, belül pedig a finom és nyúlós sajt tette tökéletessé. Burgonyapürével tálaltam, amit egy kis tejszínnel lágyítottam. Igazi csemege, aktató ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Alapanyagok
csirkemell
szalonna
krémsajt
fokhagyma
só, bors
reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Hogy a húslé ne fröcsköljön, a csirkét a klopfolás előtt zacskóval letakartam.
  2. A vékonyra szeletelt szalonnát a képen látható módon keresztbe tesszük, hogy bele tudjuk majd csomagolni a csirkemellet. A szalonnára rátesszük a vékony csirkemellet, sózzuk és borsozzuk (esetleg ízlés szerint fűszerkeveréket használunk).
  3. A csirkemellre rákenjük a fokhagymával elkevert krémsajtot és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. A csirkemellet felgöngyöljük és belecsomagoljuk a szalonnába. A kapott táskákat alufóliba csomagoljuk, majd 170 fokos sütően kb. 40 percig sütjük. A sütési időt a csirke vastagsága is befolyásolja, erre ügyeljünk sütés közben.
  5. A sütés után a husi puha és szaftos, a forró, nyúlós sajttal igazi csemege.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása