Házi csirke kebab - FOTÓKKAL
Hozzáadva: 12.11.2016
Többször elgondolkodtam azon, hogyan is lehetne otthon reprodukálni a gyorséttermekben kapható, és hát valljuk be, nagyon finom és ízletes ételeket. Szerencsére a klasszikusnak vett, energiában nagyon gazdag hamburgerek helyett egy egészségesebb, tartalmasabb és finomabb otthoni változatot sikerült megszerettetnem a családdal. Nem csoda, hogy a kebab projektbe is belevágta, és így született meg ez e recept – házi csirke kebab – FOTÓKKAL. A hús szabadon fűszerezhető, a pita elkészítése igényel némi rutint, a fokhagymás öntet mellett pedig bátran használható csípős vagy akár sima tejfölös-fűszeres szósz is. Én sok hússal és rengeteg zöldséggel tálalom. Igaz, a csirkét nem sikerült hajszálvékonyra szeletelnem, de így is nagy sikert arattam vele.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Fasírtfalatkák
Hozzáadva: 7.11.2020
Nem tudom, ki hogy van vele, de én néha ott tudok felejteni a fagyasztóban ezt-azt. A napokban is rábukkantam egy adag darált húsra, így nem volt kérdés, mi lesz az ebéd. Hogy eltérjek a megszokottól, a fasírtot ezzel-azzal még gazdagítottam, majd korongokat formáztam, ezeket pedig bő olajban aranybarnára sütöttem. Burgonyapürével s uborkasalátával tökéletes!
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Szaftos pulykacsíkok
Hozzáadva: 6.7.2020
Ha gyors ebédet vagy vacsorát kell rittyenteni, akkor a szaftos pulykacsíkok egy nyerő ötlet. Ha már a pulykahúst csíkokra vágtuk és a vöröshagymát felkockáztuk, a többi gyerekjáték. A vöröshagymán kifehéredésig pirított pulykahúst fűszerezzük, puhára pároljuk, mustárral, ketchuppal és konzerv zöldségekkel ízesítjük. Tálalásnak legutóbb curry-vel ízesített rizst választottam. Szerző: Mineralka
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Vadas mártás marhahússal
Hozzáadva: 13.6.2018
Még nem találkoztam két olyan háziasszonnyal vagy szakáccsal, aki ugyanúgy készítette volna a vadas mártást. Én is rengeteget kóstoltam, nagyon szeretem, de mindegyiknél más ízvilág köszön vissza. Kísérletezni is szeretek, a kedvencem pedig ez a recept. Pontosan itt sem tudom meghatározni az arányokat, én szeretem kicsit savanykásan, de természetesen a mártásba cukor is kerül. Nem hiányozhat belőle a zöldség sem, és persze a köret is elég fontos eleme ennek az ételnek. Én burgonyagombóccal vagy knédlivel tálalom. Szerző: Rebeka
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE