Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska

A csirkével és sajttal töltött szalonnás táska csupán a véletlennek köszönhető, hogy megszületett a konyhámban. Az egyik este kinyitottam a hűtőt, megtaláltam a csirkét, valahol hátul pedig a szalonnát és a sajtot. Egy kicsit utánanéztem a lehetőségeknek és elkészült a fogás. A hús finom, puha és szaftos lett, nem száradt ki, belül pedig a finom és nyúlós sajt tette tökéletessé. Burgonyapürével tálaltam, amit egy kis tejszínnel lágyítottam. Igazi csemege, aktató ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Hozzáadta:, 17.5.2017
Kategória: Főételek
Recept Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska

Hozzávalók

csirkemell
szalonna
krémsajt
fokhagyma
só, bors
reszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Hogy a húslé ne fröcsköljön, a csirkét a klopfolás előtt zacskóval letakartam.
  2. A vékonyra szeletelt szalonnát a képen látható módon keresztbe tesszük, hogy bele tudjuk majd csomagolni a csirkemellet. A szalonnára rátesszük a vékony csirkemellet, sózzuk és borsozzuk (esetleg ízlés szerint fűszerkeveréket használunk).
  3. A csirkemellre rákenjük a fokhagymával elkevert krémsajtot és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. A csirkemellet felgöngyöljük és belecsomagoljuk a szalonnába. A kapott táskákat alufóliba csomagoljuk, majd 170 fokos sütően kb. 40 percig sütjük. A sütési időt a csirke vastagsága is befolyásolja, erre ügyeljünk sütés közben.
  5. A sütés után a husi puha és szaftos, a forró, nyúlós sajttal igazi csemege.