Csőben sült tészta (gnocchi) csirkehússal és laskagombával

A gnocchi a gyerekek egyik nagy kedvence, főleg, ha még csirkehús is van hozzá. A tészta, hús, laskagomba és curry tejszínes keveréke levette a családot a lábáról. Nem kétséges, hogy nem először tálaltam nekik ezt a vacsorát, a csőben sült tészta (gnocchi) csirkehússal és laskagombával szinte kéthetente az asztalra kerül közkívánatra.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Csőben sült tészta (gnocchi) csirkehússal és laskagombával

Hozzávalók

2 csomaggnocchi
400 gcsirkemell
300 glaskagomba
1kukoricakonzerv
1 csomag33%-os főzőtejszín
csipet curry
200 ggouda sajt
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. Egy lábasban vizet forralunk, ebben fogjuk a gnocchit megfőzni.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, és serpenyőben megsütjük. Ha a hús megsült, hozzáadjuk a feldarabolt laskagombát, leszűrt kukoricát, és pár percig sütjük.
  3. Megszórjuk curry porral, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. Megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, és egy sütőtálba öntjük a hússal együtt, és jól összekeverjük.
  4. Megszórjuk a sajttal, és 200 °C-on készre sütjük.
  5. Az ételt forrón tálaljuk, ízlés szerint metélőhagymával díszíthetjük.