Nagy szerencsémre az egyik este volt otthon egy nagy adag pelmenyi. A pelmenyi egy orosz eredetű, fűszeres hússal töltött tészta, ami félkész állapotban (fagyasztva) már orosz és keleti boltokban is kapható. Lényegében az olasz húsos ravioli orosz megfelelője, és nagyon finom. Többnyire megfőzöm, majonézzel, ecettel és borssal ízesítem, de most inkább ezt a csőben sült változatot készítettem el. A pelmenyit egy kivajazott tepsibe szórtam, majd miután a forró sütőben a tészta kiolvadt, felvert tojással meglocsoltam, sajttal és petrezselyemzölddel megszórtam, majd az egészet készre sütöttem. Lényegében 20 perc alatt elkészült a vacsora.
Nagy szerencsémre az egyik este volt otthon egy nagy adag pelmenyi. A pelmenyi egy orosz eredetű, fűszeres hússal töltött tészta, ami félkész állapotban (fagyasztva) már orosz és keleti boltokban is kapható. Lényegében az olasz húsos ravioli orosz megfelelője, és nagyon finom. Többnyire megfőzöm, majonézzel, ecettel és borssal ízesítem, de most inkább ezt a csőben sült változatot készítettem el. A pelmenyit egy kivajazott tepsibe szórtam, majd miután a forró sütőben a tészta kiolvadt, felvert tojással meglocsoltam, sajttal és petrezselyemzölddel megszórtam, majd az egészet készre sütöttem. Lényegében 20 perc alatt elkészült a vacsora.
Forrás: Vk
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak