Csőben sült töltött tészta
Nagy szerencsémre az egyik este volt otthon egy nagy adag pelmenyi. A pelmenyi egy orosz eredetű, fűszeres hússal töltött tészta, ami félkész állapotban (fagyasztva) már orosz és keleti boltokban is kapható. Lényegében az olasz húsos ravioli orosz megfelelője, és nagyon finom. Többnyire megfőzöm, majonézzel, ecettel és borssal ízesítem, de most inkább ezt a csőben sült változatot készítettem el. A pelmenyit egy kivajazott tepsibe szórtam, majd miután a forró sütőben a tészta kiolvadt, felvert tojással meglocsoltam, sajttal és petrezselyemzölddel megszórtam, majd az egészet készre sütöttem. Lényegében 20 perc alatt elkészült a vacsora.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 27.3.2017
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
800 gpelmenyi (fagyasztott) húsos ravioli (fagyasztott)
3 dbvöröshagyma
100 gsajt
4 dbtojás
250 gmajonéz
só
bors
ízlés szerint zöldfűszer
vaj
olaj
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy magasabb falú tepsit pedig jó alaposan kivajazunk, majd betesszük a sütőbe, hogy felmelegedjen.
- A hagymát felkockázzuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk.
- A forró tepsibe beleszórjuk a fagyos pelmenyit vagy raviolit, betesszük sütőbe, majd miután a tészta már kiolvadt, rászórjuk a hagymát, fűszerezzük, , ráöntjük a majonézzel elkevert tojást (amit ízlés szerint sózunk, borsozunk), végül megszórjuk a reszelt sajttal és a zöldfűszerrel.%1%2%3
- A tepsit visszatesszük a sütőbe és aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!%4
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS