Csodálatos ananászos szelet

Recept Csodálatos ananászos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezért a receptért bizony nagyon hálás volt a család! Mondták is, hogy nem erre számítottak, amikor ananászos süteményt ígértem. Mindenki azt hitte, hogy valami hideg, nagy ananászdarabokkal megszórt krémes édesség lesz a végeredmény, de tévedtek. A csodálatos ananászos szelet titka, hogy az ananászt pürésíteni kell, ezt kell elkeverni az ananász levével, majd hozzáadni a többi hozzávalót. Természetesen a krémet sem hagyhattam el. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 és 1/2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
500 gananászkonzerv

Krém:

350 gkrémsajt
1 dobozbolti habos puding (kb. 200 g)
1 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az ananászkonzervet felnyitjuk, leszűrjük (a levét felfogjuk). A gyümölcsöt leturmixojuk, majd ezt keverjük ez a felfogott lével. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a liszt, sütőpor, szódabikarbóna és só keverékét. Jó alaposan elkeverjük, majd kisebb, magas falú, kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm). Rétesliszt helyett akár kókuszreszeléket vagy darált diót is használhatunk.
  2. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  3. A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, a tetejére ízlés szerint reszelt csokoládét vagy darált diót szórhatunk.
  4. Krém: az alapanyagokat jó alaposan eldolgozzuk.
  5. A tetejére akár csokiöntet is kerülhet, ez már csak rajtunk áll.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás