Csodálatos cseresznyés-krémes szelet

Ez a süticsoda mindenkit levesz a lábáról! A vaníliapudingos krém, a tojásfehérjés réteg cseresznyével, a csokikrém, a kakaós tészta... Egyszerűen mesés! Minden egyes alkotóeleme külön-külön is tökéletes, de így együtt fenséges! Nem mondom, kell hozzá tojás bőven, de biztos mindenki megtalálja azt az alkalmat, amikor ezt el tudja készíteni. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 29.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csodálatos cseresznyés-krémes szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
4 ev. kanálforró víz
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
csipet só
Tojásfehérjés réteg:
6 dbtojásfehérje
220 gkristálycukor
100 gapróra vágott dió
200 mlmagozott cseresznye
200 mlbúzafinomliszt
Tojássárgás krém:
6 dbtojássárga
200 gkristálycukor
300 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
3 csomagvaníliacukor
250 gvaj
Öntet:
160 gcsokoládé
20 gvaj
50 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük tovább, amíg a cukor fel nem oldódik és a hab szép fényes nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, az olajat, a vizet, végül a liszttel elkevert kakaóport.
  3. A tésztát beletesszük az előkészített tepsibe és 15-20 percig sütjük. Tűtesztet végzünk, és ha a tészta megsült, akkor végleg kivesszük a sütőből.
  4. A tojásfehérjés réteghez a tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, majd a fényes, cukros tojáshabhoz hozzáadjuk az aprított dióval és magozott cseresznyével elkevert lisztet. A tésztát szintén sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (25 x 35 cm), 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
  5. A tojássárgás krémhez a tojássárgát a vaníliacukorral elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és egy kevés tejet. Csomómentesre dolgozzuk. A maradék tejet kis lángon elkezdjük főzni, majd amikor már elég forró, hozzáöntjük a tojássárgás keveréket. Sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük.
  6. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  7. Az öntethez a csokoládét a vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  8. Ezután veszi kezdetét a sütemény „összerakása”: a kakaós tésztára rákenjük a pudingos-vajas krémet, elegyengetjük. Erre tesszük rá a tojásfehérjés-meggyes lapot, a tetejére pedig rákenjük a csokoládés öntetet. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük (legalább 2 órára), majd forró késsel felszeleteljük.