TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Csodás kuglóf tej és tojás nélkül
Csodás kuglóf tej és tojás nélkül
Recept Csodás kuglóf tej és tojás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.10.2019

Csodás kuglóf tej és tojás nélkül

A vasárnap elképzelhetetlen édesség nélkül. Nálunk sokszor a kuglófra esik a választás, mert rengetek verzióját ismerem. Az egyik kedvenc ez a csodás kuglóf tej és tojás nélkül. A tésztáját két tálban készítem el, egy világosat és egy kakaósat. A kiolajozott és liszttel beszórt formába a világos, kakaós, majd még egy kevés világos tésztát teszek, így pompás rétegek alakulnak ki. Sütés után már csak ki kell fordítani, porcukorral megszórni, és elkészült. Szerző: Karambola

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos tészta:

200 g
finomliszt
220 ml
forró víz
150 g
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só
1 kv. kanál
vaníliakivonat
60 ml
olaj

Sötét tészta:

180 g
búzafinomliszt
30 g
kakaó
240 ml
forró víz
150 g
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só
1 kv. kanál
vaníliakivonat
60 ml
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Két tálat készítünk elő. Az egyékben a világos, a másikban a sötét tésztát készítjük el. A tésztákhoz a hozzávalókat egész egyszerűen jó alaposan elkeverjük.
  2. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. Olajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, majd felváltva beleöntjük a világos és kakaós tésztát.
  3. Én először a világos 2/3 részét, a sötét, majd a világos 1/3 részét öntöttem a formába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, kifordítjuk a formából, tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása