Elsőként a krémet készítjük el. A tojást beleöntjük a tejbe és eldolgozzuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, keményítőt és egy csipet sót. Kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a lángról, de még amíg forró, belekeverjük a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel. Ezután fóliával lefedjük (a fólia érjen hozzá a krém tetejéhez) és kihűtjük. Miután kihűlt, süteményes zsákba töltjük.
A tésztához a tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a tejszínt, az olajat. Kézzel eldolgozzuk, sima állagú masszávát. Ehhez adjuk hozzá a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. A kapott tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt formába öntjük.
A tészta tetejére rávisszük a krémet, cikk-cakkban vagy csíkikban - ezzel formázzuk meg a rácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük. Miután megsült, a tetejét porcukorral meghintjük.%