Csodás süti - Rácsos felhős szelet

Recept Csodás süti - Rácsos felhős szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Szinte szétolvad a nyelven, olyan lágy! Ráadásul finom is, szemet is gyönyörködteti. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
100 mlhabtejszín
150 mlnövényi olaj
180 gkristálycukor
240 gbúzafinomliszt
40 gkakaó
1/2 csomagsütőpor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagvaníliacukor

Krém:

300 mltej
1 dbtojás
70 gkristálycukor
csipet
1 csomagvaníliacukor
30 gkukoricakeményítő
25 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elsőként a krémet készítjük el. A tojást beleöntjük a tejbe és eldolgozzuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, keményítőt és egy csipet sót. Kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a lángról, de még amíg forró, belekeverjük a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel. Ezután fóliával lefedjük (a fólia érjen hozzá a krém tetejéhez) és kihűtjük. Miután kihűlt, süteményes zsákba töltjük.
  2. A tésztához a tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a tejszínt, az olajat. Kézzel eldolgozzuk, sima állagú masszávát. Ehhez adjuk hozzá a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. A kapott tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt formába öntjük.
  3. A tészta tetejére rávisszük a krémet, cikk-cakkban vagy csíkikban - ezzel formázzuk meg a rácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük. Miután megsült, a tetejét porcukorral meghintjük.%
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás