Csokiba mártott karácsonyi roló

Hozzáadta: Babu27, 15.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A csokiba mártott karácsonyi rolókat legalább 10 éve készítem. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy rendkívül finom, és minden évben kéri tőlem a család. Krémmel töltve és krém nélkül is készítem, a két végét pedig csokiöntetbe mártom. Szerencsére van otthon habroló sütőforma. Egy részét anyukámtól kaptam, egy másik részét pedig boltban vásároltam. A tésztája szinte klasszikus, darált dióval.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 15.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
350 gbúzafinomliszt
70 gdarált dió
180 gvaj
150 gporcukor
1 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1 dbtojássárga
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd előkészítjük a habroló sütőformákat.
- A tésztát kinyújtjuk, majd felkockázzuk – a lényeg, hogy a tésztalap átérje a sütőformát.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- 180 fokon aranyszínűre sütjük. A pontos időt nem tudom, figyelni kell, amikor már szép aranybarna, kivesszük a sütőből.
- Akár tölthetjük is. A tekercsek két végét csokiöntetbe mártjuk.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS