TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Csokiba mártott karácsonyi roló
Csokiba mártott karácsonyi roló
Recept Csokiba mártott karácsonyi roló
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csokiba mártott karácsonyi rolókat legalább 10 éve készítem. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy rendkívül finom, és minden évben kéri tőlem a család. Krémmel töltve és krém nélkül is készítem, a két végét pedig csokiöntetbe mártom. Szerencsére van otthon habroló sütőforma. Egy részét anyukámtól kaptam, egy másik részét pedig boltban vásároltam. A tésztája szinte klasszikus, darált dióval.

Babu27    ·   15.12.2017

Csokiba mártott karácsonyi roló

A csokiba mártott karácsonyi rolókat legalább 10 éve készítem. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy rendkívül finom, és minden évben kéri tőlem a család. Krémmel töltve és krém nélkül is készítem, a két végét pedig csokiöntetbe mártom. Szerencsére van otthon habroló sütőforma. Egy részét anyukámtól kaptam, egy másik részét pedig boltban vásároltam. A tésztája szinte klasszikus, darált dióval.

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
búzafinomliszt
70 g
darált dió
180 g
vaj
150 g
porcukor
1 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1 db
tojássárga
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd előkészítjük a habroló sütőformákat.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd felkockázzuk – a lényeg, hogy a tésztalap átérje a sütőformát.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. 180 fokon aranyszínűre sütjük. A pontos időt nem tudom, figyelni kell, amikor már szép aranybarna, kivesszük a sütőből.
  5. Akár tölthetjük is. A tekercsek két végét csokiöntetbe mártjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása