Csokiba mártott karácsonyi roló

Recept Csokiba mártott karácsonyi roló
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokiba mártott karácsonyi rolókat legalább 10 éve készítem. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy rendkívül finom, és minden évben kéri tőlem a család. Krémmel töltve és krém nélkül is készítem, a két végét pedig csokiöntetbe mártom. Szerencsére van otthon habroló sütőforma. Egy részét anyukámtól kaptam, egy másik részét pedig boltban vásároltam. A tésztája szinte klasszikus, darált dióval.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

350 gbúzafinomliszt
70 gdarált dió
180 gvaj
150 gporcukor
1 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1 dbtojássárga

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd előkészítjük a habroló sütőformákat.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd felkockázzuk – a lényeg, hogy a tésztalap átérje a sütőformát.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. 180 fokon aranyszínűre sütjük. A pontos időt nem tudom, figyelni kell, amikor már szép aranybarna, kivesszük a sütőből.
  5. Akár tölthetjük is. A tekercsek két végét csokiöntetbe mártjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás