Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel

Az édesség címe nem rejt zsákbamacskát, mindent elárul. A mézes tésztából korongokat formázunk, amit felcsavarunk a sütőformára és megsütünk. A megsült édes rudak két végét csokiöntetbe mártjuk, majd utolsó lépésben megtöltjük a finom, édes krémmel. A csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel töltve tökéletesen mutatnak a süteményes asztalon. Egyetlen hátránya, hogy nagyon gyorsan elfogy. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 19.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel

Hozzávalók

Tészta:
250 gbúzafinomliszt
100 g porcukor
50 g margarin
2 ev. kanálméz
2 ev. kanál tej
2 dbtojássárga
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk ki, majd rásimítjuk a sütőformára.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokon 6 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kissé kihűtjük és a sütőformát eltávolítjuk. A két végét csokiöntetbe mártjuk, majd miután a csokiöntet megkötött, megtöltjük a krémmel.
  5. A krémhez a vajat a karamellás sűrített tejjel habosra verjük.