TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Csokihab málnával
Csokihab málnával
Recept Csokihab málnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.4.2021

Csokihab málnával

Ízletes és könnyed hab, ami szinte elolvad a nyelven. Csokoládés tejszínhabbal lágyítva, gyümölccsel megkoronázva.

Alapanyagok
3 db
tojássárga
1 db
tojás
50 ml
víz
120 g
kristálycukor
200 g
étcsokoládé
200 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet és a cukrot edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni 121 fokig - ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
  2. A tojássárgát és a tojást jó alaposan felverjük, szinte habbá, kézi robotgéppel. Fokozatosan hozzáadjuk az elkészült, forró cukros szirupot. Addig verjük, amíg feljős, lágy, habos nem leszt. Akár gőz felett is verhetjük, a lényeg, hogy a tojás friss legyen.
  3. Az étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a habhoz. Elkeverjük, majd a habbá vert habtejszínt is beleforgatjuk.
  4. Poharakba kanalazzuk, tejszínhabbal és friss gyümölccsel díszítjük.

Forrás: Gateaux-et-delices

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása