Csokihab málnával

Recept Csokihab málnával
KÜLDÖTT KÉPEK

Ízletes és könnyed hab, ami szinte elolvad a nyelven. Csokoládés tejszínhabbal lágyítva, gyümölccsel megkoronázva.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

3 dbtojássárga
1 dbtojás
50 mlvíz
120 gkristálycukor
200 gétcsokoládé
200 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet és a cukrot edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni 121 fokig - ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
  2. A tojássárgát és a tojást jó alaposan felverjük, szinte habbá, kézi robotgéppel. Fokozatosan hozzáadjuk az elkészült, forró cukros szirupot. Addig verjük, amíg feljős, lágy, habos nem leszt. Akár gőz felett is verhetjük, a lényeg, hogy a tojás friss legyen.
  3. Az étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a habhoz. Elkeverjük, majd a habbá vert habtejszínt is beleforgatjuk.
  4. Poharakba kanalazzuk, tejszínhabbal és friss gyümölccsel díszítjük.

Forrás: Gateaux-et-delices

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás