Csokihab málnával

Hozzáadta: TopPetra, 25.4.2021
Kategória: Előételek, falatkák, Málna, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Desszertek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Ízletes és könnyed hab, ami szinte elolvad a nyelven. Csokoládés tejszínhabbal lágyítva, gyümölccsel megkoronázva.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.4.2021
Kategória: Előételek, falatkák, Málna, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
3 dbtojássárga
1 dbtojás
50 mlvíz
120 gkristálycukor
200 gétcsokoládé
200 mlhabtejszín
- A vizet és a cukrot edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni 121 fokig - ezt érdemes hőmérővel ellenőrizni.
- A tojássárgát és a tojást jó alaposan felverjük, szinte habbá, kézi robotgéppel. Fokozatosan hozzáadjuk az elkészült, forró cukros szirupot. Addig verjük, amíg feljős, lágy, habos nem leszt. Akár gőz felett is verhetjük, a lényeg, hogy a tojás friss legyen.
Forrás: Gateaux-et-delices
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládová pěna s malinami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS