Csokikrém diós töltelékkel

Ezt az édességet az isteni finom csokoládés krémen kívül a számomra és a család számára is még finomabb diós-kávés töltelék teszi igazán különlegessé. Ha netán a gyerkőcök is lecsapnának az édességre, akkor a kávé bátran elhagyható. A csokikrém diós töltelékkel a család nagy kedvence, és nemcsak karácsonykor, hanem évközben is gyakran kerül az asztalra. Szinte bármivel díszíthető: cukorral, csokoládéval, fehér csokoládéval, étcsokoládéval, csokoládépehellyel, ehető díszekkel…

Hozzáadta:, 8.11.2016
Kategória: Ünnepek, Karácsony
Recept Csokikrém diós töltelékkel

Hozzávalók

Csokoládékrém:
150 gcsokoládé
125 gmargarin
1-2 ev. kanálkakaó
Töltelék:
50 mlerős kávé (espresso)
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 gdarált dió
50 gmargarin
ízlés szerint rum
Továbbá szükségünk lesz:
csokoládés dísz
papírforma

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tölteléket. A cukrot a forró kávéval leöntjük és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a darált diót, és alacsony lángon még pár percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a margarint, addig főzzük, még egységes mártást nem kapunk, végül belecsepegtetjük a rumot, és kihűtjük.
  2. Amíg a töltelék hűl, hozzálátunk a csokoládéhoz: a margarint enyhe lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a csokoládét és 1 kanál kakaót. Ha a csokoládé nem túl barna, akkor szoktam hozzá még egy kanál kakaót keverni. A hozzávalókat addig keverjük, amíg egységes állagú masszát nem kapunk, és ügyelünk arra, hogy fel ne forrjon! Miután kész, a papírformákba egy kanál segítségével kevés csokoládét folyatunk, majd a papírformát oldalra döntjük és úgy forgatjuk, hogy a csokoládé bevonja.
  3. Miután a csokoládé megkötött, rákanalazzuk a diós tölteléket és legfelülre pedig ismét csokoládé kerül.

 

Megjegyzés: A csokoládé bármilyen lehet, ez ízlés kérdése. Én tejcsokoládé és étcsokoládé keverékét használtam, a cukor mennyisége pedig szintén variálható. A papírformákat biztonság kedvéért duplán rakom, bár a boltokban már erősebb anyagból készültek is kaphatók. Ügyeljünk arra, hogy mindenképp 100%-os margarint használjunk, ugyanis a vajtól a csokoládé nem köt meg kellően!

Forrás: Recepty z mojej kuchyne