Csokikrémes, csokival díszített szívek

Recept Csokikrémes, csokival díszített szívek
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokikrémes, csokival díszített szívek szívből jövő finomságok. Természetesen a tésztalapból olyan formákat szaggatunk ki, amilyet csak szeretnénk, de valahogy engem ezek a kis szívek nagyon megfogtak. A sütik nagyon gyorsan megsülnek, ügyelni is kell arra, nehogy túlbarnuljanak. Két kis formát egyszerűen a csokis krémmel összetapasztunk, a felületet pedig kedvünkre díszítjük. Akár ehető díszekkel, gyöngyökkel, kókuszreszelékkel…

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
200 gvaj
200 gporcukor
2 dbtojás
1 ev. kanáltejföl

Töltelék:

4 dbtojássárga
100 gétcsokoládé
50 gporcukor
125 gvaj
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálrum

Csokis bevonat:

100 gétcsokoládé
1 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a sütőporral együtt legalább kétszer átszitáljuk.
  2. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra dolgozzuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet.
  3. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a tésztát vékonyra nyújtjuk (lisztes felületen), majd kiszaggatjuk a szíveket. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 5-7 percig sütjük.
  4. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és a rumot. Együtt verjük, majd az egységes szószt levesszük a gőzfürdőről. Kicsit kihűtjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. Egységes krémmé dolgozzuk, amivel összetapasztjuk a formákat.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és elkeverjük. Az összetapasztott szívek felét belemártjuk a csokoládéba. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás