Csokipudingos kalács

Hozzáadta: Viki78, 26.4.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli, Édes sütemények
A töltött kalácsok egyik nagy előnye, hogy nagyon sokféle töltelékkel lehet őket tölteni. Vaníliás, csokis, kókuszos, Nutellás… Talán az egyik legegyszerűbb (és szerintem legfinomabb is) a klasszikus csokoládépudingos töltelék. Miután a kalács tésztája elkészült, kinyújtjuk és jó vastagon megkenjük a csokipudinggal. Ha esetleg krémesebben szeretjük, akkor egy kevés vajat is adhatunk a pudinghoz, de én most ezt a lépést elhagytam. Legközelebb az egyik tekercs vaníliás, a másik pedig csokis töltelékkel fog elkészülni.
Hozzáadta: Viki78, 26.4.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
- 200 ml langyos tejből, egy kanál cukorból és a morzsolt élesztőből kovászt készítünk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, az olajat, végül beleöntjük a kovászt és a maradék tejet. Sima állagú, nem ragadós tésztává dolgozzuk – ha szükséges, tejjel hígítjuk vagy liszttel „sűrítjük”. A tésztát alaposan el kell dolgozni, ellenkező esetben nem fog kellőképp megkelni. A tészta akkor jó, ha már nem tapad a tál oldalához. Ha ez sikerült, letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindkét tésztaadagot kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal és felcsavarjuk. A két roládot egymás köré csavarjuk, majd 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Blogom: ITT