Csokirolád túróval és banánnal

A csokirolád túróval és banánnal egy nagyon finom desszert, amit akár egy hétköznapon is elkészíthetünk, de egy ünnepi vacsora lezárására is jó választás lehet. Ez egy rendkívül dekoratív, másrészt pedig könnyű és nagyon-nagyon finom desszert. Mi nem szeretjük a vajkrémtől vastagon tocsogó édes süti költeményeket, inkább előnyben részesítjük a gyümölcsös, nem túl édes variációkat. Ez a recept egy régi családi hagyatékunk, melyet egyformán szeretnek a kicsik és a nagyok is.

Recept Csokirolád túróval és banánnal

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
2 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkristálycukor
Töltelék:
400 gtúró
1 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
50 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
banán
porcukor díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot, tejfölt sima állagú krémmé keverjük.
  2. Elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd belekeverjük a kakaós tésztába.
  5. A túrós krémet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (26 x 37 cm), majd a töltelékre öntjük a kakaós tésztát.
  6. A krémet és tésztát 180 fokon 15-18 percig sütjük.
  7. A kész tésztát egy porcukorral beszórt nedves kendőre kifordítjuk, majd felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  8. Ezután kiterítjük, a közepére tesszük az egész banánokat, majd ismét felcsavarjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  9. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!