Csokis-almás fantázia

Hozzáadta: TopPetra, 14.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
KÜLDÖTT KÉPEK
Hát gyerekek, a csokis öntet még meg sem kötött, de már fel kellett szeletelnem, mert a család követelte az adagját. A végén pedig gyakorlatilag csak a morzsa maradt, de még azt is kicsipegették. Pedig elképzeltem, hogy felvágom, szépen tányérra teszem, és az asztalt körbeülve megesszük. Hát nem így történt, de legalább, tudom, hogy ez a csokis-almás fantázia mindig tökéletes választás. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 200 ml):
5 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
250 grétesliszt
30 gkakaó
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
ízlés szerint rum
Krém:
3 dbalma
150 gkristálycukor
100 mlvíz
3 ev. kanálrum
200 gvaj
100 gétcsokoládé
Öntet:
100 gcsokoládé
50 gvaj
2 ev. kanálolaj
- A tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Fokozatosan belekeverjük az olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Rummal ízesítjük, de ha gyerekek is vannak, akkor természetesen a rum elhagyható.
- A sütéshez 20x30 cm-es tepsit használtam. A tepsit sütés előtt sütőpapírral kibéleljük, erre visszük rá a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- A megsült tésztát kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből.
- Az almát vékonyra szeleteljük, edénybe tesszük, meglocsoljuk a víz és rum keverékével, kristálycukorral megszórjuk.
- Az almát puhára főzzük, ezt követően pépesre turmixoljuk. A még forró almás kásához hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és a vajat. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé és a vaj fel nem oldódik.
- Az almás keveréket rákenjük a tésztára. Az öntethez a csokoládét a vajjal és olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ezután pedig rácsorgatjuk az almás rétegre.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS