A langyos tejbe belemorzsoljuk au élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és egy kanál réteslisztet. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját másik tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Ezután egy nagyobb edényt olajjal kikenünk, ebbe tesszük át a tésztát, kendővel lefedjük, majd 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Akár egy éjszakán keresztül is pihentethetjük.
Gyors megoldás, ha bolti leveles tésztát használunk.
A tésztát másnap kivesszük a hűtőből, gyúródeszkára tesszük és 30-40 percig pihentetjük. Ezalatt szobahőmérsékletűre melegszenek.
Elkészítjük a tölteléket. A tejet, vajat, cukrot és vaníliacukrot elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott (de még nem forrt fel!), levesszük a lángról, beledolgozzuk a kókuszreszeléket. Kihűtjük.
A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, a tésztát vékonyra nyújtjuk. A közepére tesszük a kókuszos tölteléket, erre kerül a tábla csokoládé.
A tészta két szélét éles késsel bevagdossuk, majd a közepére hajtogatjuk. Fél órát pihentetjük, kendővel lefedve.
Sütés előtt a tetejét felvert tojással megkenjük – a tojásba kevés vizet is keverünk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.