TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis Bounty bástya
Csokis Bounty bástya
Recept Csokis Bounty bástya
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Csokis Bounty bástya

Kelt tésztás finomság, amivel le lehet nyűgözni a családot. A töltelék csokis-kókuszos, de bátran lehet rajta változtatni. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

250 g
rétesliszt
25 g
friss élesztő
50 g
kristálycukor
50 g
vaj
80 ml
langyos tej
1 db
tojás
csipet

Töltelék:

120 ml
tej
70 g
kristálycukor
20 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
100 g
kókuszreszelék
2 tábla
tejcsoki

Kenéshez:

2 db
tojássárga
Kevés víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk au élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és egy kanál réteslisztet. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját másik tálba tesszük, ráöntjük az élesztőt. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Ezután egy nagyobb edényt olajjal kikenünk, ebbe tesszük át a tésztát, kendővel lefedjük, majd 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Akár egy éjszakán keresztül is pihentethetjük.
  2. Gyors megoldás, ha bolti leveles tésztát használunk.
  3. A tésztát másnap kivesszük a hűtőből, gyúródeszkára tesszük és 30-40 percig pihentetjük. Ezalatt szobahőmérsékletűre melegszenek.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A tejet, vajat, cukrot és vaníliacukrot elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott (de még nem forrt fel!), levesszük a lángról, beledolgozzuk a kókuszreszeléket. Kihűtjük.
  5. A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, a tésztát vékonyra nyújtjuk. A közepére tesszük a kókuszos tölteléket, erre kerül a tábla csokoládé.
  6. A tészta két szélét éles késsel bevagdossuk, majd a közepére hajtogatjuk. Fél órát pihentetjük, kendővel lefedve.
  7. Sütés előtt a tetejét felvert tojással megkenjük – a tojásba kevés vizet is keverünk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása