TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Csokis-diós félholdak
Csokis-diós félholdak
Recept Csokis-diós félholdak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ahogy egyre inkább jön a hideg, az ősz pedig szépen lassan átvált télbe, egyre jobban előtérbe kerülnek a melegséget és ünnepi hangulatot idéző édességek és sütemények. A csokoládé, puha tészta, dió, egy kis rum mind-mind egyre jobban ráhangol erre az időszakra. A csokis-diós félholdak egyesítik mindezt az ízvilágot, és tökéletesek arra, hogy felkészítsük a családot a közelgő ünnepekre, ünnepi hangulatra.

Babu27    ·   31.10.2017

Csokis-diós félholdak

Ahogy egyre inkább jön a hideg, az ősz pedig szépen lassan átvált télbe, egyre jobban előtérbe kerülnek a melegséget és ünnepi hangulatot idéző édességek és sütemények. A csokoládé, puha tészta, dió, egy kis rum mind-mind egyre jobban ráhangol erre az időszakra. A csokis-diós félholdak egyesítik mindezt az ízvilágot, és tökéletesek arra, hogy felkészítsük a családot a közelgő ünnepekre, ünnepi hangulatra.

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
csipet só
150 g
kristálycukor
150 g
vaj
100 g
búzafinomliszt
150 g
darált dió
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

4 db
tojássárga
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

100 ml
tej
150 g
kristálycukor
100 g
csokoládé
150 g
darált dió
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
rum
100 g
vaj

Szóráshoz:

50 g
darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az átszitált és sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül hozzáadjuk és óvatosan elkeverjük a tojáshabot. A tésztát egy magasabb falú, 35 x 25 cm-es tepsibe öntjük (amit előtte sütőpapírral kibéleltünk). 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  2. Amíg a tészta sül, a tojássárgát a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd ráöntjük a megsült tésztára. Visszatesszük a sütőbe, a sütési hőfokot 150 fokra csökkentjük, és további 20 percig sütjük.
  3. A tejet és a vaníliacukrot feltesszük főni. A forró cukros tejbe beleszórjuk a darált diót, a csokoládét és a rumot. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a felkockázott vajat. Mikor már egységes öntetet kaptunk, ráöntjük a süteményre. Dióval megszórjuk, majd a kis félholdakat kiszaggatjuk a süteményből.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása