TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis-diós szelet
Csokis-diós szelet
Recept Csokis-diós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.11.2021

Csokis-diós szelet

Ezen nem lehet mit elrontani! Lágy tészta nagy adag finom krémmel. A süti szinte szétolvad a nyelven. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
csipet
80 g
kristálycukor
20 g
búzafinomliszt
80 g
darált dió vagy mogyoró

Krém:

8 db
tojássárga
120 g
kristálycukor
50 g
búzafinomliszt
170 ml
tej
90 g
étcsokoládé
110 g
vaj

Szükségünk lesz még:

Darált dió vagy mogyoró díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot. A lisztet a darált dióval elkeverjük, majd eldolgozzuk a tojáshabbal.
  2. A tésztát 30x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Levesszük a gőzfürdőről, kis lángra tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról, kézi robotgéppel beledolgozzuk a vajat. A kihűlt krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  4. A krémet elegyengetjük, darált dióval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása