Csokis-diós szelet

Recept Csokis-diós szelet

Hozzáadta: TopPetra, 29.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezen nem lehet mit elrontani! Lágy tészta nagy adag finom krémmel. A süti szinte szétolvad a nyelven. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojásfehérje
csipet
80 gkristálycukor
20 gbúzafinomliszt
80 gdarált dió vagy mogyoró

Krém:

8 dbtojássárga
120 gkristálycukor
50 gbúzafinomliszt
170 mltej
90 gétcsokoládé
110 gvaj

Szükségünk lesz még:

Darált dió vagy mogyoró díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot. A lisztet a darált dióval elkeverjük, majd eldolgozzuk a tojáshabbal.
  2. A tésztát 30x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Levesszük a gőzfürdőről, kis lángra tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról, kézi robotgéppel beledolgozzuk a vajat. A kihűlt krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  4. A krémet elegyengetjük, darált dióval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás