TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Csokis-gyümölcsös finomság
Csokis-gyümölcsös finomság
Recept Csokis-gyümölcsös finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2021

Csokis-gyümölcsös finomság

Finom torta, kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, de ez ne riasszon vissza senkit! Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
tej
100 ml
olaj
6 ev. kanál
forró csokihoz por
1/2 csomag
sütőpor
6 ev. kanál
rétesliszt

Krém:

400 ml
habtejszín
250 g
étcsokoládé

Tetejére:

100 g
porcukor
400 g
málna
1 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A párizsi krém alapját előző nap készítjük el. A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a kockára tört csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ha kihűlt, visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A tojássárgát a vanília- és kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, száraz hozzávalókat.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőformába tesszük, elegyengetjük, 180 fokon addig sütjük, amíg el nem kezd a tészta elválni a sütőforma oldalától (kb. 20 perc).
  4. A tésztát kihűtjük. A krémhez a kihűlt csokis habtejszínt habbá verjük. Rákenjük a tészta tetejére.
  5. A málnát cukorral együtt edénybe tesszük, elkezdjük főzni. Amikor már szétfőtt, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük.
  6. A gyümölcsöt is rávisszük a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra elteltével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása