Csokis-gyümölcsös finomság

Recept Csokis-gyümölcsös finomság

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom torta, kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, de ez ne riasszon vissza senkit! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mltej
100 mlolaj
6 ev. kanálforró csokihoz por
1/2 csomagsütőpor
6 ev. kanálrétesliszt

Krém:

400 mlhabtejszín
250 gétcsokoládé

Tetejére:

100 gporcukor
400 gmálna
1 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A párizsi krém alapját előző nap készítjük el. A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a kockára tört csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ha kihűlt, visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A tojássárgát a vanília- és kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, száraz hozzávalókat.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőformába tesszük, elegyengetjük, 180 fokon addig sütjük, amíg el nem kezd a tészta elválni a sütőforma oldalától (kb. 20 perc).
  4. A tésztát kihűtjük. A krémhez a kihűlt csokis habtejszínt habbá verjük. Rákenjük a tészta tetejére.
  5. A málnát cukorral együtt edénybe tesszük, elkezdjük főzni. Amikor már szétfőtt, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük.
  6. A gyümölcsöt is rávisszük a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra elteltével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás