Csokis-habos kocka

A kávé, csokoládé és tejszínhab az, ami elsőre eszembe jut a csokis-habos kockáról. Csak bele kell harapni és az ízek magával ragadnak. A puha tészta, a tésztára locsolt finom kávé, a tetején a csokis-kávés tejszínhabbal mesés! Igazi bűnös élvezet! A legnagyobb problémám vele, hogy egy kockánál nem tudok megállni. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 4.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokis-habos kocka

Hozzávalók

Tészta:
150 gvaj
150 gkristálycukor
4 dbtojás
30 gkakaó
200 grétesliszt
250 mltej
1 csomagsütőpor
Krém:
200 mlhabtejszín
200 gtejcsokoládé
2 kv. kanálinstant kávé
Tetejére:
150 mlerős kávé

Elkészítés menete

  1. Először a krémet készítjük el. A habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk az instant kávét, ezzel is eldolgozzuk. Kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy akár egy éjszakára).
  2. A puha, szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, majd a többi hozzávaló is a tésztába kerül. Kézi robotgéppel dolgoztam.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a kávéval.
  4. A csokoládés habtejszínt habbá verjük, rákenjük a tészta tetejére, majd ízlés szerint díszítjük.