Csokis hengerek cukorba forgatva

Szerintem ez az az édesség, amit még a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyedén és zökkenőmentesen el tudnak készíteni. Sütni se kell, főzni se kell, csak elkeverni a hozzávalókat, megformázni a hengereket, beleforgatni kristálycukor és vaníliacukor keverékébe, majd az egészet jól kihűteni. Ez nagyjából egy éjszaka hűtőben, másnap pedig lehet tálalni, körbekínálni. Ízlés szerint adhatunk hozzá több vagy épp kevesebb rumot, esetleg mézet, sőt, egy kis kókuszreszelékkel vagy kakaóval is készíthetjük. A csokis hengerek cukorba forgatva az egyszerűségük ellenére méltó része lehet az ünnepeknek.

Hozzáadta:, 9.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Sütés néküli édességek, Ünnepek
Előkészítési idő:
Recept Csokis hengerek cukorba forgatva

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gétcsokoládé
100 gdarált dió
1 dbnarancs
4 ev. kanálméz
2 ev. kanálrum
1 csomagvaníliacukor
Beleforgatáshoz:
1 ev. kanálvaníliacukor
1 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. Az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a diót, a narancs héját és a vaníliacukrot.
  2. Hozzáadjuk a rumot, a mézet, majd sűrű masszává dolgozzuk. Akkor jó az állaga, ha kézzel tudunk belőle kis hengereket formázni.
  3. Miután megformáztuk a hengereket, kristálycukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk. A kis hengereket egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap tálaljuk, és bezsebeljük az elismeréseket.