Csokis hengerek cukorba forgatva

Recept Csokis hengerek cukorba forgatva
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem ez az az édesség, amit még a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyedén és zökkenőmentesen el tudnak készíteni. Sütni se kell, főzni se kell, csak elkeverni a hozzávalókat, megformázni a hengereket, beleforgatni kristálycukor és vaníliacukor keverékébe, majd az egészet jól kihűteni. Ez nagyjából egy éjszaka hűtőben, másnap pedig lehet tálalni, körbekínálni. Ízlés szerint adhatunk hozzá több vagy épp kevesebb rumot, esetleg mézet, sőt, egy kis kókuszreszelékkel vagy kakaóval is készíthetjük. A csokis hengerek cukorba forgatva az egyszerűségük ellenére méltó része lehet az ünnepeknek.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 gétcsokoládé
100 gdarált dió
1 dbnarancs
4 ev. kanálméz
2 ev. kanálrum
1 csomagvaníliacukor

Beleforgatáshoz:

1 ev. kanálvaníliacukor
1 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a diót, a narancs héját és a vaníliacukrot.
  2. Hozzáadjuk a rumot, a mézet, majd sűrű masszává dolgozzuk. Akkor jó az állaga, ha kézzel tudunk belőle kis hengereket formázni.
  3. Miután megformáztuk a hengereket, kristálycukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk. A kis hengereket egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap tálaljuk, és bezsebeljük az elismeréseket.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás