Csokis-krémes kocka sütés nélkül

Imádom a sütés nélküli desszerteket, mert szerintem nagyon egyszerűek, mégis végtelenül finomak! A csokis-krémes kocka is ezt bizonyítja. Kell hozzá egy adag vajas keksz, egy tökéletes krém, pl. túróval és tejszínhabbal, gyümölcs, és egy kis kreativitás. Az összeállítás ettől a ponttól kezdve már gyerekjáték. Szerző: Nina

Hozzáadta:, 21.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokis-krémes kocka sütés nélkül

Hozzávalók

300 gvajas keksz
250 gtúró
400 mltejföl
3-4 ev. kanálkristálycukor
200 mlhabtejszín (30-40%)
1 csomagzselatinpor
100 gminőségi csokoládé
1 csomagtortazselé, piros
gyümölcs díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A sütőtál vagy tepsi alját méretre vágott sütőpapírral kibéleljük, majd rátesszük az első réteg kekszet. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a habtejszínt pedig habbá verjük.
  2. A tejfölt a cukorral és cukorral kikeverjük, majd eldolgozzuk a tejszínhabbal. Egy kis adag tejszínhabot a díszítéshez félreteszünk.
  3. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a krémhez.
  4. A krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
  5. A sötét krémet rákenjük a kekszes rétegre, erre kerül egy újabb réteg keksz. A kekszes réteget vékonyan bevonjuk a világos krémmel, erre tesszük a gyümölcsöt (pl. szeletelt vagy félbe vágott, citrommal meglocsolt banánt), a gyümölcsöt pedig lefedjük a maradék krémmel.
  6. Erre kerül még egy réteg keksz, hűtőszekrénybe tesszük. Miután jól lehűlt, elkészítjük a tortazselét és az édesség tetejére öntjük. Miután a zselé megkötött, kedvünkre díszítjük.