Csokis-krémes kocka sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 21.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Imádom a sütés nélküli desszerteket, mert szerintem nagyon egyszerűek, mégis végtelenül finomak! A csokis-krémes kocka is ezt bizonyítja. Kell hozzá egy adag vajas keksz, egy tökéletes krém, pl. túróval és tejszínhabbal, gyümölcs, és egy kis kreativitás. Az összeállítás ettől a ponttól kezdve már gyerekjáték. Szerző: Nina
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gvajas keksz
250 gtúró
400 mltejföl
3-4 ev. kanálkristálycukor
200 mlhabtejszín (30-40%)
1 csomagzselatinpor
100 gminőségi csokoládé
1 csomagtortazselé, piros
gyümölcs díszítéshez
- A sütőtál vagy tepsi alját méretre vágott sütőpapírral kibéleljük, majd rátesszük az első réteg kekszet. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a habtejszínt pedig habbá verjük.
- A tejfölt a cukorral és cukorral kikeverjük, majd eldolgozzuk a tejszínhabbal. Egy kis adag tejszínhabot a díszítéshez félreteszünk.
- A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a krémhez.
- A krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
- A sötét krémet rákenjük a kekszes rétegre, erre kerül egy újabb réteg keksz. A kekszes réteget vékonyan bevonjuk a világos krémmel, erre tesszük a gyümölcsöt (pl. szeletelt vagy félbe vágott, citrommal meglocsolt banánt), a gyümölcsöt pedig lefedjük a maradék krémmel.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS