TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Csokis-krémes kocka sütés nélkül
Csokis-krémes kocka sütés nélkül
Recept Csokis-krémes kocka sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a sütés nélküli desszerteket, mert szerintem nagyon egyszerűek, mégis végtelenül finomak! A csokis-krémes kocka is ezt bizonyítja. Kell hozzá egy adag vajas keksz, egy tökéletes krém, pl. túróval és tejszínhabbal, gyümölcs, és egy kis kreativitás. Az összeállítás ettől a ponttól kezdve már gyerekjáték. Szerző: Nina

TopPetra TopPetra    ·   21.8.2020

Csokis-krémes kocka sütés nélkül

Imádom a sütés nélküli desszerteket, mert szerintem nagyon egyszerűek, mégis végtelenül finomak! A csokis-krémes kocka is ezt bizonyítja. Kell hozzá egy adag vajas keksz, egy tökéletes krém, pl. túróval és tejszínhabbal, gyümölcs, és egy kis kreativitás. Az összeállítás ettől a ponttól kezdve már gyerekjáték. Szerző: Nina

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
vajas keksz
250 g
túró
400 ml
tejföl
3-4 ev. kanál
kristálycukor
200 ml
habtejszín (30-40%)
1 csomag
zselatinpor
100 g
minőségi csokoládé
1 csomag
tortazselé, piros
gyümölcs díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A sütőtál vagy tepsi alját méretre vágott sütőpapírral kibéleljük, majd rátesszük az első réteg kekszet. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a habtejszínt pedig habbá verjük.
  2. A tejfölt a cukorral és cukorral kikeverjük, majd eldolgozzuk a tejszínhabbal. Egy kis adag tejszínhabot a díszítéshez félreteszünk.
  3. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a krémhez.
  4. A krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
  5. A sötét krémet rákenjük a kekszes rétegre, erre kerül egy újabb réteg keksz. A kekszes réteget vékonyan bevonjuk a világos krémmel, erre tesszük a gyümölcsöt (pl. szeletelt vagy félbe vágott, citrommal meglocsolt banánt), a gyümölcsöt pedig lefedjük a maradék krémmel.
  6. Erre kerül még egy réteg keksz, hűtőszekrénybe tesszük. Miután jól lehűlt, elkészítjük a tortazselét és az édesség tetejére öntjük. Miután a zselé megkötött, kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása