Csokis málnatorta gazdag tejszínhabréteggel

Recept Csokis málnatorta gazdag tejszínhabréteggel
KÜLDÖTT KÉPEK

A csoki, málna és tejszínhab hármasa zseniális! A kombináció egyszerűen tökéletes. Aki ezt a finomságot megkóstolja, az biztos fog még ilyet kérni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

75 gteljes kiőrlésű keksz
75 gmandulaliszt
70 gvaj

Krém:

250 mlhabtejszín
125 gétcsokoládé
1 dbtojás

Krém II:

250 gmálna
2 ev. kanálmálnalekvár
250 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük, mandulaliszttel és olvasztott vajjal elkeverjük. 20 cm átmérőjű sütőforma aljára nyomkodjuk, 180 fokon 5 percig sütjük.
  2. A csokit a habtejszínnel együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a tojást.
  3. A kapott krémet rákenjük az elősütött kekszes alapra, majd az egészet 160 fokon további 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, a tetejére rákenjük a málnalekvárt.
  4. Friss málnával megszórjuk, tejszínhabbal megkenjük. Hűtőbe tesszük, majd amikor kihűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás