Csokis-mogyorós kocka

Lágy, tojásfehérjéből készült tészta, még lágyabb, tojássárgából készült krém, jó sok csokoládéval és isteni mogyoróval. Nagyjából így tudom jellemezni csokis-mogyorós kockát, ami a család egyik kedvence. Nemcsak a családé, én is rendkívül odavagyok érte. Szeretem, ha a mogyoró darabos, van mit ropogtatni a sütiben, az étcsokoládé pedig még finomabbá teszi az egészet. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 7.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokis-mogyorós kocka

Hozzávalók

Tészta:
10 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gaprított sótlan földimogyoró
Krém:
10 dbtojássárga
200 gporcukor
200 gétcsokoládé
200 gvaj
100 gaprított sótlan mogyoró
1 csomagvaníliacukor
Öntet:
200 gétcsokoládé
2 ev. kanálvaj
4 ev. kanálolaj
50 gaprított sótlan mogyoró

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd belekerül az aprított mogyoró is. Egységes tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. A tésztát kihűtjük, közben pedig elkészítjük a krémet. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és a vaníliacukrot, majd addig keverjük, amíg a csokoládé és cukor fel nem oldódik. Mikor ez megtörtént, belekerül a puha vaj és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Utolsó lépésben adjuk hozzá a mogyorót, majd a krémet rákenjük a megsült tésztalapra.
  4. Az öntethez a csokoládét gőzfürdő felett az olajjal együtt felolvasztjuk. Alaposan elkeverjük, majd rálocsoljuk a krémre. A tetejét aprított mogyoróval megszórjuk.