TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis-mogyorós kocka
Csokis-mogyorós kocka
Recept Csokis-mogyorós kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.9.2020

Csokis-mogyorós kocka

Lágy, tojásfehérjéből készült tészta, még lágyabb, tojássárgából készült krém, jó sok csokoládéval és isteni mogyoróval. Nagyjából így tudom jellemezni csokis-mogyorós kockát, ami a család egyik kedvence. Nemcsak a családé, én is rendkívül odavagyok érte. Szeretem, ha a mogyoró darabos, van mit ropogtatni a sütiben, az étcsokoládé pedig még finomabbá teszi az egészet. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

10 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
5 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 g
aprított sótlan földimogyoró

Krém:

10 db
tojássárga
200 g
porcukor
200 g
étcsokoládé
200 g
vaj
100 g
aprított sótlan mogyoró
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

200 g
étcsokoládé
2 ev. kanál
vaj
4 ev. kanál
olaj
50 g
aprított sótlan mogyoró
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd belekerül az aprított mogyoró is. Egységes tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. A tésztát kihűtjük, közben pedig elkészítjük a krémet. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és a vaníliacukrot, majd addig keverjük, amíg a csokoládé és cukor fel nem oldódik. Mikor ez megtörtént, belekerül a puha vaj és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Utolsó lépésben adjuk hozzá a mogyorót, majd a krémet rákenjük a megsült tésztalapra.
  4. Az öntethez a csokoládét gőzfürdő felett az olajjal együtt felolvasztjuk. Alaposan elkeverjük, majd rálocsoljuk a krémre. A tetejét aprított mogyoróval megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása