Csokis sajttorta málnaöntettel, húsvétra

Recept Csokis sajttorta málnaöntettel, húsvétra
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha nem tudjátok, milyen édességet készítsetek húsvétra, akkor ez a sajttorta egy jó választás lehet. Nem lehet vele semmit elrontani, ráadásul úgy díszítjük, ahogy csak akarjuk. A csoki és málna pedig önmagában is garantálja a sikert.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

150 gkeksz
50 gvaj

Krém

500 glágy túró
350 gmascarpone
200 gtejföl
150 gtejcsoki
50 gétcsoki
2 dbtojás
60 gporcukor
2 evőkanálbúzafinomliszt

Málnás öntet

300 gfagyasztott málna
20 gvaníliacukor
2 evőkanálvanília ízű pudingpor
szükség szerint víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá zúzzuk. Hozzáadjuk a puha vagy olvasztott vajat, ezzel is eldolgozzuk. A kekszes alapot 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsi aljára tesszük, lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
  2. A túrót és mascarpone sajtot elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, lisztet, cukrot, A csokoládét felolvasztjuk, majd kanalanként belekeverjük. Érdemes tényleg kanalanként beledolgozni a csokit, így selymesebbé, krémesebbé tudjuk varázsolni a krémet.
  3. A kapott krémet rákenjük a kekszes alapra, majd 155 fokon további 55 percig sütjük. Sütés közben a sütő aljára egy bögre vizet teszünk. Miután megsült, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, a sajttortát fél órát így pihentetjük. Csak ezután vesszük ki a sütőből.
  4. A málnát a cukorral edénybe tesszük, felforraljuk, átpasszírozzuk. Az átpasszírozott cukros málnához hozzákeverjük a pudingport (amit kevés vízben csomómentesre kevertünk), majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kicsit kihűtjük, majd ráöntjük a csoki tetejére. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás