Csokis sajttorta

Hozzáadta: TopPetra, 19.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Csokitorta, Legjobb desszertek, Sajttorta, Édes sütemények, Sütés néküli édességek
Erre a finomságra csak elég ránézni, és már csorog is a nyál a szájban! Imádom minden egyes kis morzsáját. Eleve az alapjához Győri édes kekszet használtam (olvasztott vajjal), amit imádok! De zabfalatokkal vagy kakaós keksszel is tökéletes. Erre kerül rá a lágy csokoládés krém (mascarpone, habtejszín és olvasztott csokoládé keveréke), a csokis krémre pedig a csokiöntet. Szerző: Monicka
Hozzáadta: TopPetra, 19.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Csokitorta, Legjobb desszertek, Sajttorta, Édes sütemények, Sütés néküli édességek
ALAPANYAGOK
Alap:
Töltelék:
Öntet:
- A kekszet apróra törjük. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, ezért
- nem turmixgépet használtam, hanem kézzel egész egyszerűen elmorzsoltam.
- A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a sűrű masszát kör alakú (23-24 cm átmérőjű), alufóliával kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk.
- A főzőcsokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor már kissé kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert habtejszít. A krémet rákenjük a kekszes alapra.