Csokis sajttorta

Erre a finomságra csak elég ránézni, és már csorog is a nyál a szájban! Imádom minden egyes kis morzsáját. Eleve az alapjához Győri édes kekszet használtam (olvasztott vajjal), amit imádok! De zabfalatokkal vagy kakaós keksszel is tökéletes. Erre kerül rá a lágy csokoládés krém (mascarpone, habtejszín és olvasztott csokoládé keveréke), a csokis krémre pedig a csokiöntet. Szerző: Monicka

Hozzáadta:, 19.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Csokis sajttorta

Hozzávalók

Alap:
300 gGyőri édes keksz
180 gvaj
Töltelék:
500 gmascarpone
250 gfőzőcsoki (Lidl)
150 mlhabtejszín
Öntet:
130 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A kekszet apróra törjük. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, ezért
  2. nem turmixgépet használtam, hanem kézzel egész egyszerűen elmorzsoltam.
  3. A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a sűrű masszát kör alakú (23-24 cm átmérőjű), alufóliával kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk.
  4. A főzőcsokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor már kissé kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert habtejszít. A krémet rákenjük a kekszes alapra.
  5. Az öntethez a habtejszínt elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Miután a csokoládé feloldódott, kicsit kihűtjük és rácsorgatjuk az édesség tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük.