TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis szelet lágy öntettel, 15 perc alatt
Csokis szelet lágy öntettel, 15 perc alatt
Recept Csokis szelet lágy öntettel, 15 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez az öntet hihetetlenül finom! Az az érzésem, hogy ez a desszert a család nagy kedvence lesz, és ez főleg az öntetnek köszönhető! Extra csokis desszert. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   9.6.2021

Csokis szelet lágy öntettel, 15 perc alatt

Ez az öntet hihetetlenül finom! Az az érzésem, hogy ez a desszert a család nagy kedvence lesz, és ez főleg az öntetnek köszönhető! Extra csokis desszert. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
150 g
kristálycukor
150 ml
tej
150 ml
olaj
3 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor
250 g
finomliszt

Öntet:

300 ml
tej
2 ev. kanál
kakaó (Nesquik)
1 ev. kanál
burgonyakeményítő
60 g
ristálycukor
50 ml
olaj
100 g
csokoládé
díszítéshez
dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habbá verjük. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk az olajat, végül a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e.
  3. Az öntethez a tejet a kakaóval, keményítővel, cukorral és olajjal elkeverjük. Elkezdjük főzni, majd amikor már kezd sűrűsödni, beletörjük a csokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik.
  4. A megsült tésztát rögtön felkockázzuk, tűvel megbökdössük, majd rálocsoljuk az öntetet. A tepsit párszor kicsit hozzácsapjuk az asztalhoz, hogy az öntet jó mélyre kerüljön a tésztába. Kihűtjük, díszítjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása