Csokis torta sütés nélkül

A kekszes-vajas alap már rossz nem lehet! A befejezés pedig már csak rajtunk múlik. A kekszes alaphoz eleve kakaós kekszet választottam, amire egy nagy adag habkönnyű, csokis-tejszínhabos krém került. Hogy még lágyabb legyen, gőz felett habbá vert tojásfehérje is került bele. A kész kompozíciót már csak hűtőszekrénybe kellett tennem pár órára, a tetejére pedig egy kevés reszelt csokoládé került. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 28.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Csokis torta sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gkakaós keksz
100 gvaj
Töltelék:
500 mlhabtejszín
2 dbtojásfehérje
1 csomagvaníliacukor
200 gtejcsokoládé
4 dbzselatinlap
80 mltej

Elkészítés menete

  1. A kakaós kekszet por állagúra daráljuk. Elkeverjük a feloldott vajjal, majd az alapot kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára nyomkodjuk.
  2. A tejcsokoládét a tejjel együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A zselatinlapokat az útmutató szerint előkészítjük – vízbe áztatjuk. Az így előkészített zselatint belekeverjük a csokoládéba.
  3. A tojásfehérjét gőz felett habbá verjük. A habtejszínt a vaníliacukorral együtt habbá verjük. A tejszínhabba felváltva beleforgatjuk a tojásfehérhét és a csokis alapot, kis adagokban.
  4. A kapott krémet rákenjük a kekszes alapra. Elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük, pár órát pihentetjük, tálaljuk. A tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük.