TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokis-túrós kocka
Csokis-túrós kocka
Recept Csokis-túrós kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Sokáig nem sütöttem, már kifejezetten hiányzott. Gondoltam, nem árt, ha valami komolyabb édességnek kezdek neki. Bizony a hozzávalók mennyisége sem kevés, de megéri a pénzét ez a csokis-túrós kocka. Szerző: Adkas

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2022

Csokis-túrós kocka

Sokáig nem sütöttem, már kifejezetten hiányzott. Gondoltam, nem árt, ha valami komolyabb édességnek kezdek neki. Bizony a hozzávalók mennyisége sem kevés, de megéri a pénzét ez a csokis-túrós kocka. Szerző: Adkas

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
140 g
kristálycukor
70 g
rétesliszt
20 g
kakaó
3/4 kávéskanál
sütőpor
csipet

Túrós töltelék:

2x500 g
túró
2x500 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
35 g
zselatin (20 g a kakaós és 15 g a világos réteghez)
200 g
fehér csoki + 1 evőkanál víz
csipet
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 190 fokra állítjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Addig verjük, amíg fényes tojáshabot nem kapunk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgát, kis fokozaton dolgozunk.
  4. Belekerül a sütőporral és kakaóval elkevert és átszitált liszt – a kakaót előtte is átszitáljuk. A tésztát beletesszük a sütőben, 15 percig sütjük.
  5. Az étcsokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. Levesszük a gőzről. 20 g zselating 2 kanál vízzel elkeverünk, megvárjuk, míg megszívja magát vízzel. A habtejszínt habbá verjük, a túróval elkeverjük, 2 részre osztjuk.
  6. A zselatint kis lángon óvatosan felmelegítjük. Az egyik adag túrós alaphoz hozzáadjuk az olvasztott étcsokit, elkeverjük, majd két kanál csokis keveréket dolgozzuk el a zselatinnal, végül elkeverjük a csokis alappal. Rákenjük a tésztára, hűtőbe tesszük.
  7. A fehér csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, a maradék zselatint egy kanál vízbe tesszük, felmelegítjük. A fehér csokit elkeverjük a másik adag túrós alappal, ebből is két kanál krémet keverünk el a zselatinnal, majd a zselatint és a fehér alapot elkeverjük. Rákenjük az étcsokis krémre.
  8. Hűtőbe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, díszítjük, szeletlejük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása