Csokis túrótorta, sütés nélkül

Recept Csokis túrótorta, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem ez csokis túrótorta, valakinek meg hamis sajttorta. Szerintem ezen most nem érdemes vitatkozni, mert a lényegen nem változtat: tökéletes finomság! A csoki olvasztott formában a túrós krémbe és a tejszínes öntetbe is kerül, az alap pedig finom bolti kakaós keksz, por állagúra törve, olvasztott vajjal elkeverve. A krémet, hogy lágyabb legyen, tejszínhabbal dúsítottam. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

200 gkakaós keksz
100 gvaj

Krém:

500 glágy túró
300 mlhabtejszín
300 gétcsokoládé
ízlés szerint rum
ízlés szerint porcukor
Öntet:
140 mlhabtejszín
100 gétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljára teszünk (24 cm átmérőjű). Elegyengetjük, lenyomkodjuk.
  2. A habtejszínt habbá verjük, a túrót az olvasztott csokoládéval elkeverjük, majd belekeverjük a tejszínhabot. Rummal ízesítjük, ha pedig édesebben szeretjük, akkor porcukorral ízesíthetjük még.
  3. A krémet rákanalazzuk a kekszes alapra, elsimítjuk.
  4. hűtőszerkénybe tesszük. Amikor már lehűlt, elkészítjük a csokiöntetet: a habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokit és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ezt öntjük rá a torta tetejére. Megvárjuk, míg a csoki kihűl, ismét hűtőbe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás