Csokis-vaníliás szelet vajas kekszből

Recept Csokis-vaníliás szelet vajas kekszből
KÜLDÖTT KÉPEK

Pár csomag vajas keksz, puding, na meg a többi könnyen beszerezhető hozzávaló alkotja ezt a finomságot.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Vajas keksz
1,2 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
8 ev. kanálkristálycukor
200 gvaj
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
2 ev. kanálporcukor
szirup
csoki díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kiválasztjuk a formát, az alját egy réteg keksszel kirakjuk.
  2. Elkészítjük a vaníliapudingot: 6 dl tejet használunk. 3 dl tejet edénybe teszünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, felforraljuk. Közben 3 dl tejben csomómentesre keverjük a vanília ízű pudingport, majd hozzáadjuk a forró tejhez. Sűrű pudingot őzünk, majd amíg még meleg, beledolgozunk 100 g vajat. Amikor a vaj feloldódott, belekeverünk a vaníliacukrot. A még forró pudingot rákanalazzuk a kekszre.
  3. A pudingra kerül egy réteg keksz, majd erre a maradék tejből, pudingporból, cukorból és vajból elkészített csokipuding.
  4. A csokipudingot elegyengetjük, majd egy újabb réteg keksz kerül a tetejére. A szirupos vízzel meglocsolhatjuk. A habtejszínt a habfixálóval és 2 kanál porcukorral habbá verjük.
  5. A tejszínhabot rátesszük a kekszes rétegre, kedvünkre díszítjük, pl. reszelt csokival, kakaóval, kókuszreszelékkel...
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás