TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Csokiszalámi
Csokiszalámi
Recept Csokiszalámi
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.10.2021

Csokiszalámi

Édesség, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt öröm. Étcsokival készült, lekvárral és keksszel gazdagítva, na meg egy kevés likőrrel is.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

270 g
vaj
180 g
porcukor
240 g
étcsokoládé
200 g
keksz
100 g
mandula
75 g
kakaó
3 ev. kanál
Amaretto
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, simára keverjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  2. A kekszet apróra törjük. Én úgy szeretem, ha nagyobb vagy kisebb darabok is vannak benne.
  3. A mandulát késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra tört kekszhez, majd a likőrt is rálocsoljuk.
  4. Az olvasztott csokit kicsit kihűtjük, hozzáadjuk a kekszes-mandulás keveréket, majd ez kerül bele a kakaós-cukros vajhoz.
  5. A kapott alapot fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Pihentetés után 2 részre osztjuk, ezekből hengert formázunk. Fóliába csomagoljuk, alaposan lezárjuk, majd még formázunk rajta. Legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Amikor már jól lehűlt, kicsomagoljuk, felszeleteljük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása