Csokiszalámi

Recept Csokiszalámi
KÜLDÖTT KÉPEK

Édesség, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt öröm. Étcsokival készült, lekvárral és keksszel gazdagítva, na meg egy kevés likőrrel is.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

270 gvaj
180 gporcukor
240 gétcsokoládé
200 gkeksz
100 gmandula
75 gkakaó
3 ev. kanálAmaretto
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, simára keverjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  2. A kekszet apróra törjük. Én úgy szeretem, ha nagyobb vagy kisebb darabok is vannak benne.
  3. A mandulát késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra tört kekszhez, majd a likőrt is rálocsoljuk.
  4. Az olvasztott csokit kicsit kihűtjük, hozzáadjuk a kekszes-mandulás keveréket, majd ez kerül bele a kakaós-cukros vajhoz.
  5. A kapott alapot fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Pihentetés után 2 részre osztjuk, ezekből hengert formázunk. Fóliába csomagoljuk, alaposan lezárjuk, majd még formázunk rajta. Legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Amikor már jól lehűlt, kicsomagoljuk, felszeleteljük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás