Csokiszelet

Négy finom rétegből és csokiöntetből áll ez az egyszerű csokiszelet. Szerencsére a csokoládés ízvilág minden rétegében visszaköszön: a tésztájában kakaó található, a krém csokoládé ízű pudingporból készült, az öntet pedig habtejszín és csokoládé keverékéből. Tökéletes ünnepekre, de a mindennapokat is feldobja. A tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük, vagy akár csokipasztillával. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 18.8.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokiszelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálkakaó
8 ev. kanálolaj
8 ev. kanáltej
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
1 ltej
11 ev. kanálkristálycukor
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
2 ev. kanálfinomliszt
80 gvaj
125 mlhabtejszín
Öntet:
300 mlhabtejszín
150 gétcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Tészta: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojássárgát, a kakaót, az olajat, a tejet, utolsó lépésben pedig a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük. A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 150 fokon 30 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, két lapra vágjuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Krém: a pudingport, cukrot és finomlisztet egy kevés tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a pudingporos tejet. Sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. Ezalatt a vajat a tejszínnel habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  3. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, lefedjük a másik tésztalappal, ezt is megkenjük a maradék krémmel.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Elkészítjük az öntetet:  a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládést és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. A csokoládés öntettel locsoljuk meg a sütemény tetejét.