Csokitorta liszt nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 31.10.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Egészséges desszertek, Édes torták, Csokitorta, Brownie, Legjobb desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Az egészséges édesség nehéz történet. A kettőt összehozni nem egyszerű, és bizony kell hozzá egy kis változtatás az eredeti elképzelésekhez képest. Ez a csokitorta viszont közel áll ahhoz, hogy tökéletes választás legyen. Kis odafigyeléssel, persze. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.10.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Egészséges desszertek, Édes torták, Csokitorta, Brownie, Legjobb desszertek
ALAPANYAGOK
200 gminőségi étcsokoládé
150 gvaj
200 gdarált mandula
100 gnádcukor
5 dbtojás
- Előkészítjük a 20 cm átmérőjű sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük.
- A csokit a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Miután felolvadt, a lángot lekapcsoljuk, de a csokit még ott hagyjuk.
- A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a darált mandulát. Kis adagokban elkeverjük a csokis masszával. Egészen addig keverjük, míg a csokis alap a mandulással el nem keveredik.
- A kapott tésztát beletöltjük a tortaformába, 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. A hőfokot 170 fokra csökkentjük, további 20-25 percig sütjük.
- Ha tovább sütjük, akkor a torta kiszáradhat. Akkor jó, ha a közepe lágy, szinte mint a brownie.
- Sütést követően kivesszük a sütőből, kihűtjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Můj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládový dort bez použití mouky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládová torta bez použitia múky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort czekoladowy bez mąki.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS