Csokitorta liszt nélkül

Recept Csokitorta liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egészséges édesség nehéz történet. A kettőt összehozni nem egyszerű, és bizony kell hozzá egy kis változtatás az eredeti elképzelésekhez képest. Ez a csokitorta viszont közel áll ahhoz, hogy tökéletes választás legyen. Kis odafigyeléssel, persze. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

200 gminőségi étcsokoládé
150 gvaj
200 gdarált mandula
100 gnádcukor
5 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 20 cm átmérőjű sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A csokit a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Miután felolvadt, a lángot lekapcsoljuk, de a csokit még ott hagyjuk.
  3. A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a darált mandulát. Kis adagokban elkeverjük a csokis masszával. Egészen addig keverjük, míg a csokis alap a mandulással el nem keveredik.
  4. A kapott tésztát beletöltjük a tortaformába, 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. A hőfokot 170 fokra csökkentjük, további 20-25 percig sütjük.
  5. Ha tovább sütjük, akkor a torta kiszáradhat. Akkor jó, ha a közepe lágy, szinte mint a brownie.
  6. Sütést követően kivesszük a sütőből, kihűtjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

 

Můj blog: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás