TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Csokival borított diós kosarak
Csokival borított diós kosarak
Recept Csokival borított diós kosarak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Készítettem már vaníliás kiflit és mézeskalácsot, de azért még egy adag csokis kosarat is készítek az ünnepekre.

TopPetra TopPetra    ·   17.12.2023

Csokival borított diós kosarak

Készítettem már vaníliás kiflit és mézeskalácsot, de azért még egy adag csokis kosarat is készítek az ünnepekre.

45 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Vajas kosárkák:

125 g
porcukor
250 g
vaj
379 g
búzafinomliszt

Diós töltelék:

300 ml
tej
120 g
kristálycukor
300 g
darált dió
150 g
babapiskóta
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Mivel vajas a tészta, a kis sütőformákat nem kell kivajazni, csak beletöltjük a közepébe a hideg tésztát.
  3. 180 fokon 7 percig sütjük, de a sütési idő függ a tészta vastagságától is.
  4. A tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a diót, majd legalább 5 percig főzzük. Kihűtjük.
  5. A kihűlt diós alaphoz hozzáadjuk a porrá tört piskótát, vaníliacukrot, rumot. Ha túl híg, akkor még adhatunk hozzá piskótát.
  6. A diós krémet beletöltjük a kosarakba, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A tetejét csokiöntettel és dióval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása