TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Csokival és dióval töltött tekercsek
Csokival és dióval töltött tekercsek
Recept Csokival és dióval töltött tekercsek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.12.2017

Csokival és dióval töltött tekercsek

A kelt tészta egyik nagy szépsége, hogy pompás finomságokat lehet belőle készíteni. Az egyik ilyen a csokival és dióval töltött tekercsek. Ebből az édességből nem lehet kis mennyiséget készíteni. A kelt tésztát miután kinyújtottuk, csokival megkenjük, dióval megszórjuk, felszeleteljük, felcsavarjuk, majd megsütjük. Sütés előtt a tetejét még puha vajjal megkenjük, és miután megsült, finom porcukorral megszórjuk.

120 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

800 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
1 db
tojássárga
60 g
vaj vagy margarin
4 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál

Kovász:

1 kocka
élesztő
400 ml
natúr joghurt
2 kv. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
búzafinomliszt

Töltelék:

450 g
olvasztott csokoládé vagy Nutella
150 g
darált dió

Szükségünk lesz még:

60 g
olvasztott vaj bekenéshez
porcukor szóráshoz
olaj a tepsi kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A joghurtot felmelegítjük, akkor jó, ha langyos. A joghurtba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Elkeverjük, majd a kovászt felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a négy evőkanálnyi cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást, a tojássárgát és jó alaposan elkeverjük. Beleöntjük a kovászt, majd a hozzávalókat tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát cipó alakúvá formázzuk.
  3. A cipót olajjal megkenjük, majd letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük (legalább egy órát).
  4. Miután a tészta megkelt, lisztes nyújtódeszkán 1 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
  5. A tésztát olvasztott csokoládéval vagy Nutellával megkenjük, dióval megszórjuk, majd felkockázzuk. Ebből a mennyiségből 20 kockát vágtam.
  6. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd minden egy kis kockát felcsavarunk. A tekercseket szorosan egymás mellé beletesszük a sütőbe. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, majd még negyed órát kelesztjük a sütőben.
  7. 200 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a tetejét porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása