Csokival és dióval töltött tekercsek

A kelt tészta egyik nagy szépsége, hogy pompás finomságokat lehet belőle készíteni. Az egyik ilyen a csokival és dióval töltött tekercsek. Ebből az édességből nem lehet kis mennyiséget készíteni. A kelt tésztát miután kinyújtottuk, csokival megkenjük, dióval megszórjuk, felszeleteljük, felcsavarjuk, majd megsütjük. Sütés előtt a tetejét még puha vajjal megkenjük, és miután megsült, finom porcukorral megszórjuk.

Hozzáadta:, 11.12.2017
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokival és dióval töltött tekercsek

Hozzávalók

Tészta:
800 gbúzafinomliszt
1 db tojás
1 dbtojássárga
60 gvaj vagy margarin
4 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
Kovász:
1 kockaélesztő
400 mlnatúr joghurt
2 kv. kanálkristálycukor
1 ev. kanálbúzafinomliszt
Töltelék:
450 golvasztott csokoládé vagy Nutella
150 gdarált dió
Szükségünk lesz még:
60 golvasztott vaj bekenéshez
porcukor szóráshoz
olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés menete

  1. A joghurtot felmelegítjük, akkor jó, ha langyos. A joghurtba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Elkeverjük, majd a kovászt felfuttatjuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a négy evőkanálnyi cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást, a tojássárgát és jó alaposan elkeverjük. Beleöntjük a kovászt, majd a hozzávalókat tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát cipó alakúvá formázzuk.
  3. A cipót olajjal megkenjük, majd letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük (legalább egy órát).Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Miután a tészta megkelt, lisztes nyújtódeszkán 1 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk.
  5. A tésztát olvasztott csokoládéval vagy Nutellával megkenjük, dióval megszórjuk, majd felkockázzuk. Ebből a mennyiségből 20 kockát vágtam.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd minden egy kis kockát felcsavarunk. A tekercseket szorosan egymás mellé beletesszük a sütőbe. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, majd még negyed órát kelesztjük a sütőben.
  7. 200 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a tetejét porcukorral megszórjuk és tálaljuk.