Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”

Recept Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”

Hozzáadta: Viki78, 19.11.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha ehető díszt szeretnénk az ünnepi asztalra, akkor a csokival, Nutellával vagy lekvárral töltött édes „karácsonyfa” biztos tetszeni fog mindenkinek! Három réteg háromszög alakú tésztára van szükségünk, amit ízlés szerint megkenünk. Én legutóbb Nutellával készítettem, de szerintem idén az egyik lapot fehér csokis krémmel fogom megkenni. A karácsonyfánkat bevagdossuk, az ágakat felcsavarjuk, készre sütjük, és már kész is az ehető asztaldísz.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 19.11.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gbúzafinomliszt
20 gkristálycukor
30 golvasztott (de nem forró) vaj
15 gélesztő
150 mllangyos tej
1 dbtojássárga
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, amit 3 részre osztunk. Mindegyiket kinyújtjuk és háromszög alakúra formázzuk. Ezekből a háromszögekből fogjuk később kivágni a fánkat. Az egyik háromszöget megkenjük a Nutellával.
  2. Erre a Nutellával megkent lapra rátesszük a második tésztalapot, amit ismét megkenünk, majd lefedjük a harmadik réteg tésztával. A három rétegű tésztából megformázzuk a karácsnyfát.
  3. A kivágott fa ágait bevagdossuk, majd az egyes kis kivágott faágakat becsavarjuk.
  4. 200 fokon 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás