TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”
Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”
Recept Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   19.11.2017

Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”

Ha ehető díszt szeretnénk az ünnepi asztalra, akkor a csokival, Nutellával vagy lekvárral töltött édes „karácsonyfa” biztos tetszeni fog mindenkinek! Három réteg háromszög alakú tésztára van szükségünk, amit ízlés szerint megkenünk. Én legutóbb Nutellával készítettem, de szerintem idén az egyik lapot fehér csokis krémmel fogom megkenni. A karácsonyfánkat bevagdossuk, az ágakat felcsavarjuk, készre sütjük, és már kész is az ehető asztaldísz.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
20 g
kristálycukor
30 g
olvasztott (de nem forró) vaj
15 g
élesztő
150 ml
langyos tej
1 db
tojássárga
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, amit 3 részre osztunk. Mindegyiket kinyújtjuk és háromszög alakúra formázzuk. Ezekből a háromszögekből fogjuk később kivágni a fánkat. Az egyik háromszöget megkenjük a Nutellával.
  2. Erre a Nutellával megkent lapra rátesszük a második tésztalapot, amit ismét megkenünk, majd lefedjük a harmadik réteg tésztával. A három rétegű tésztából megformázzuk a karácsnyfát.
  3. A kivágott fa ágait bevagdossuk, majd az egyes kis kivágott faágakat becsavarjuk.
  4. 200 fokon 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása