Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”

Ha ehető díszt szeretnénk az ünnepi asztalra, akkor a csokival, Nutellával vagy lekvárral töltött édes „karácsonyfa” biztos tetszeni fog mindenkinek! Három réteg háromszög alakú tésztára van szükségünk, amit ízlés szerint megkenünk. Én legutóbb Nutellával készítettem, de szerintem idén az egyik lapot fehér csokis krémmel fogom megkenni. A karácsonyfánkat bevagdossuk, az ágakat felcsavarjuk, készre sütjük, és már kész is az ehető asztaldísz.

Hozzáadta:, 19.11.2017
Kategória: Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gbúzafinomliszt
20 gkristálycukor
30 golvasztott (de nem forró) vaj
15 gélesztő
150 mllangyos tej
1 dbtojássárga
csipet só

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, amit 3 részre osztunk. Mindegyiket kinyújtjuk és háromszög alakúra formázzuk. Ezekből a háromszögekből fogjuk később kivágni a fánkat. Az egyik háromszöget megkenjük a Nutellával.
  2. Erre a Nutellával megkent lapra rátesszük a második tésztalapot, amit ismét megkenünk, majd lefedjük a harmadik réteg tésztával. A három rétegű tésztából megformázzuk a karácsnyfát.
  3. A kivágott fa ágait bevagdossuk, majd az egyes kis kivágott faágakat becsavarjuk.
  4. 200 fokon 20 percig sütjük.