Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”
Csokival, Nutellával vagy Lekvárral töltött édes „karácsonyfa”
Ha ehető díszt szeretnénk az ünnepi asztalra, akkor a csokival, Nutellával vagy lekvárral töltött édes „karácsonyfa” biztos tetszeni fog mindenkinek! Három réteg háromszög alakú tésztára van szükségünk, amit ízlés szerint megkenünk. Én legutóbb Nutellával készítettem, de szerintem idén az egyik lapot fehér csokis krémmel fogom megkenni. A karácsonyfánkat bevagdossuk, az ágakat felcsavarjuk, készre sütjük, és már kész is az ehető asztaldísz.
A hozzávalókból tésztát készítünk, amit 3 részre osztunk. Mindegyiket kinyújtjuk és háromszög alakúra formázzuk. Ezekből a háromszögekből fogjuk később kivágni a fánkat. Az egyik háromszöget megkenjük a Nutellával.
Erre a Nutellával megkent lapra rátesszük a második tésztalapot, amit ismét megkenünk, majd lefedjük a harmadik réteg tésztával. A három rétegű tésztából megformázzuk a karácsnyfát.
A kivágott fa ágait bevagdossuk, majd az egyes kis kivágott faágakat becsavarjuk.