TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Csokival töltött knédli
Csokival töltött knédli
Recept Csokival töltött knédli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A knédli elsősorban köretként ismert, de a tésztáját akár töltött gombócokhoz is lehet használni. Most egy ilyen receptet hoztam. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

Csokival töltött knédli

A knédli elsősorban köretként ismert, de a tésztáját akár töltött gombócokhoz is lehet használni. Most egy ilyen receptet hoztam. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
125 ml
víz
125 ml
tej
csipet
50 g
vaj
100 g
búzafinomliszt
100 g
búzadara
1 db
tojás
csoki

Morzsa:

zsemlemorzsa
búzadara
vaj
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. A vizet, tejet, csipet sót és vajat lassú lángon felforraljuk. Fokozatosan belekeverjük a liszt és dara keverékét. Sűrű kását főzünk, kihűtjük. A hideg masszába keverjük bele a tojást.
  2. A kapott tésztából kis darabokat szaggatunk ki, kilapítjuk, a közepére csokit teszünk, becsomagoljuk, a kapott golyókat pedig forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feljött a víz tetejére, kivesszük, a felesleges vizet lecsepegtetjük.
  3. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a morzsát – a zsemlemorzsa, dara és vaj keverékét lepirítjuk.
  4. A gombócokra rászórjuk a pirított zsemlemorzsát és darát, porcukorral is meghinthetjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása