Csokival töltött knédli

Recept Csokival töltött knédli

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Gombócok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A knédli elsősorban köretként ismert, de a tésztáját akár töltött gombócokhoz is lehet használni. Most egy ilyen receptet hoztam. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Gombócok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

125 mlvíz
125 mltej
csipet
50 gvaj
100 gbúzafinomliszt
100 gbúzadara
1 dbtojás
csoki

Morzsa:

zsemlemorzsa
búzadara
vaj
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet, tejet, csipet sót és vajat lassú lángon felforraljuk. Fokozatosan belekeverjük a liszt és dara keverékét. Sűrű kását főzünk, kihűtjük. A hideg masszába keverjük bele a tojást.
  2. A kapott tésztából kis darabokat szaggatunk ki, kilapítjuk, a közepére csokit teszünk, becsomagoljuk, a kapott golyókat pedig forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feljött a víz tetejére, kivesszük, a felesleges vizet lecsepegtetjük.
  3. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a morzsát – a zsemlemorzsa, dara és vaj keverékét lepirítjuk.
  4. A gombócokra rászórjuk a pirított zsemlemorzsát és darát, porcukorral is meghinthetjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás