TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok
Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok
Recept Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.1.2019

Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok

Ez az édesség mindig megörvendezteti a családot! A tészta elkészítése nagyon egyszerű, az alkalomnak megfelelően pedig olyan korongokat, alakzatokat szaggatunk ki belőle, amilyet csak akarunk. Hogy még szebb és még finomabb legyen, a kakaós és világos korongokat csokis krémmel tapasztom össze. Nagyjából ennyi kell a csokoládékrémmel töltött kétszínű korongokhoz. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
vaj
350 g
búzafinomliszt
1 db
tojásfehérje
1 ev. kanál
tejföl
120 g
porcukor
3 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

100 g
vaj
50 g
porcukor
200 g
csokoládé
1 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kakaó kivételével az alapanyagokat tészta állagúra dolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és ismét eldolgozzuk.
  2. A tésztákat 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kiválasztott formákat. Én a világos formák közepét szintén kivágtam.
  3. A kiválasztott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 5-9 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük, az elkészült töltelékkel pedig a világos és kakaós formákat összetapasztjuk. A töltelékhez a vajat a porcukorral és rummal habosra verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Addig keverjük, amíg igazán krémes nem leszt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása