Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok

Recept Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok

Hozzáadta: TopPetra, 17.1.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az édesség mindig megörvendezteti a családot! A tészta elkészítése nagyon egyszerű, az alkalomnak megfelelően pedig olyan korongokat, alakzatokat szaggatunk ki belőle, amilyet csak akarunk. Hogy még szebb és még finomabb legyen, a kakaós és világos korongokat csokis krémmel tapasztom össze. Nagyjából ennyi kell a csokoládékrémmel töltött kétszínű korongokhoz. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.1.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gvaj
350 gbúzafinomliszt
1 dbtojásfehérje
1 ev. kanáltejföl
120 gporcukor
3 ev. kanálkakaó

Töltelék:

100 gvaj
50 gporcukor
200 gcsokoládé
1 ev. kanálrum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kakaó kivételével az alapanyagokat tészta állagúra dolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és ismét eldolgozzuk.
  2. A tésztákat 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kiválasztott formákat. Én a világos formák közepét szintén kivágtam.
  3. A kiválasztott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 5-9 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük, az elkészült töltelékkel pedig a világos és kakaós formákat összetapasztjuk. A töltelékhez a vajat a porcukorral és rummal habosra verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Addig keverjük, amíg igazán krémes nem leszt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás