Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok

Ez az édesség mindig megörvendezteti a családot! A tészta elkészítése nagyon egyszerű, az alkalomnak megfelelően pedig olyan korongokat, alakzatokat szaggatunk ki belőle, amilyet csak akarunk. Hogy még szebb és még finomabb legyen, a kakaós és világos korongokat csokis krémmel tapasztom össze. Nagyjából ennyi kell a csokoládékrémmel töltött kétszínű korongokhoz. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 17.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládékrémmel tapasztott kétszínű korongok

Hozzávalók

Tészta:
200 gvaj
350 gbúzafinomliszt
1 dbtojásfehérje
1 ev. kanáltejföl
120 gporcukor
3 ev. kanálkakaó
Töltelék:
100 gvaj
50 gporcukor
200 gcsokoládé
1 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A kakaó kivételével az alapanyagokat tészta állagúra dolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és ismét eldolgozzuk.
  2. A tésztákat 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kiválasztott formákat. Én a világos formák közepét szintén kivágtam.
  3. A kiválasztott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 5-9 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük, az elkészült töltelékkel pedig a világos és kakaós formákat összetapasztjuk. A töltelékhez a vajat a porcukorral és rummal habosra verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Addig keverjük, amíg igazán krémes nem leszt.