Csokoládés-banános kísértés

Recept Csokoládés-banános kísértés
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokoládénak nagyon nehéz ellenállni, kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné. Főleg akkor, ha a finom étcsokoládé egy jó nagy adag krémes csokipudinggal alkot ellenállhatatlan réteget. A csokoládés-banános kísértésnek is ez a titka. A puha tészta és a csokoládés krém közé még egy adag szeletelt banán is került, amitől ez a sütemény még finomabb lett. Igazság szerint hidegen kéne tálalni, de én ezt nem tudtam kivárni, és már akkor felszeleteltem, amikor a puding megkötött. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
150 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 dbnarancs leve

Krém:

1 ltej
10 ev. kanálkristálycukor
3 csomag csokoládé ízű pudingpor
150 gvaj
150 gétcsokoládé
3 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a lisztet. Az elkevert tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  2. A kész tésztát kivesszük a sütőből és még forrón meglocsoljuk a narancs levével, majd kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet. 200 ml tejben elkeverjük a pudingport. A maradék tejbe beleszórjuk a cukrot és feltesszük főni. Amikor a tej már felforrt, beleöntjük a csokipudingos tejet és addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
  4. A még forró csokipudingba beletesszük a kockára tört étcsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Miután a csokoládé feloldódott, hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük. Amikor már a vaj is felolvadt, levesszük a tűzről.
  5. A tésztára rátesszük a felszeletelt banánt, leöntjük a sűrű pudingos krémmel és megvárjuk, míg kihűl. Mikor a puding már megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás