Csokoládés csillagok

Fehér csokoládés és étcsokoládé egy desszertben? Persze, erre tökéletes példa a csokoládés csillagok. A megsült tésztacsillagokat fejér csokoládés krémmel tapasztjuk össze, a felső csillagokat pedig étcsokoládés krémmel vonjuk be. A végeredmény magáért beszél. A felső csokiréteg csodásan csillog, az egész kompozíció tükrözi a karácsony hangulatát. Nálunk az ünnepek alkalmával kihagyhatatlan! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 6.11.2018
Kategória: Desszertek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Csokoládés csillagok

Hozzávalók

Tészta:
150 gbúzafinomliszt
100 gkukoricakeményítő
60 gporcukor
30 gkakaó
125 gvaj
1 dbtojás
2 ev. kanáltejszín vagy tej
Töltelék:
100 gfehér csokoládé
50 mlhabtejszín
3 ev. kanálkókuszlikőr vagy egyéb édes likőr
Öntet:
100 gétcsokoládé
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A lisztet, keményítőt, porcukrot és kakaót elkeverjük és legalább 2x átszitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a tojást, a tejszínt vagy tejet, majd az egészet sima állagút tésztává gyúrjuk. A tésztát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis csillagokat szaggatunk ki belőle. A tésztacsillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Minden második tésztacsillagból lyukat szaggatunk ki. Az így előkészített csillagokat 190 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük, ez függ a sütőtől is.
  3. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és elkeverjük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a likőrt.
  4. Az étcsokoládét is felolvasztjuk (gőzfürdő felett) és elkeverjük az olajjal.
  5. A lyukkal rendelkező csillagokat belemártjuk az étcsokoládés öntetbe. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt. A lyuk nélküli csillagokat megkenjük a fehér csokoládés krémmel és így tapasztjuk össze a fehér krémes és csokoládés csillagokat.