TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Csokoládés darált aprósütemény
Csokoládés darált aprósütemény
Recept Csokoládés darált aprósütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.10.2016

Csokoládés darált aprósütemény

Én és a családom az aprósütemények nagy rajongói vagyunk. Nem csoda, hogy nemcsak ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is előszeretettel készítem őket, főleg ezt az egyszerű csokoládés darált aprósütemény. Csak egy tészta darálóra, vagy egy húsdarálóra, esetleg habzsákra felszerelhető fejre van szükség, a tésztára és olvasztott csokoládéra.

Alapanyagok
Szükségünk lesz:
600 g
finomliszt
200 g
porcukor
2 csomag
margarin
1/2 csomag
sütőpor
1 db
tojás
5 csomag
vaníliapuding
csokoládé a díszítéshez
lekvár a ragasztáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csokoládén és a lekváron kívül a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk. A kész tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztadarálót vagy a fejet a húsdarálóra előkészítjük, és kb. 5 cm hosszú rudacskákat készítünk, és ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
  3. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha elkészült és már szép színt kaptak a sütemények, kivesszük a sütőből, kihűtjük és két süteményt lekvárral összetapasztunk.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és ebbe mártogatjuk bele a sütemények felét. Megvárjuk, míg a csokoládémegköt és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása