Csokoládés darált aprósütemény

Én és a családom az aprósütemények nagy rajongói vagyunk. Nem csoda, hogy nemcsak ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is előszeretettel készítem őket, főleg ezt az egyszerű csokoládés darált aprósütemény. Csak egy tészta darálóra, vagy egy húsdarálóra, esetleg habzsákra felszerelhető fejre van szükség, a tésztára és olvasztott csokoládéra.

Hozzáadta:, 25.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Csokoládés darált aprósütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 gfinomliszt
200 gporcukor
2 csomagmargarin
1/2 csomagsütőpor
1 dbtojás
5 csomagvaníliapuding
csokoládé a díszítéshez
lekvár a ragasztáshoz

Elkészítés menete

  1. A csokoládén és a lekváron kívül a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk. A kész tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztadarálót vagy a fejet a húsdarálóra előkészítjük, és kb. 5 cm hosszú rudacskákat készítünk, és ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
  3. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha elkészült és már szép színt kaptak a sütemények, kivesszük a sütőből, kihűtjük és két süteményt lekvárral összetapasztunk.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és ebbe mártogatjuk bele a sütemények felét. Megvárjuk, míg a csokoládémegköt és már tálalhatjuk is.